Vigastus seljatatud, valmistub Uibo uueks hooajaks kolmes eri paigas

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maicel Uibo
Maicel Uibo Foto: Tairo Lutter

Kümnevõistleja Maicel Uibo on vigastusest räsitud suvehooaja seljataha jätnud ning plaanib järgmise vormikõvera ajastada Birminghami sise-MM-iks.

Pärast jõule 25. sünnipäeva tähistava Uibo välishooaja rikkus reielihasevigastus, mistõttu jättis ta pooleli nii kevadise Götzise miitingu kui augustikuise Londoni MM-i. «Tänaseks on vigastus unustatud, saan korralikult treenida,» kinnitab põlvalane.

Kuni jaanuarini treenib Uibo peamiselt Floridas, kus asub tema abikaasa Shaunae Miller-Uibo treeninggrupp, ja Bahamal. Kariibi merel asuvas saareriigis abistab teda jätkuvalt kohalik kolmik - jooksualadel Shaunae isa Shaun Miller, heidetel Bradley Cooper ja hüpetel Peter Pratt. Uue aasta alguses naaseb Uibo aga Georgia ülikooli ja oma endise treeneri Petros Kyprianou juurde.

«Olen jaanuarist kuni maini Georgias, et ülikool ära lõpetada. Kolm ainet on jäänud veel teha,» ütleb Uibo. «Kyprianoul polnud selle vastu midagi, et talvel ja kevadel tema grupis treenin (Uibo käis Georgias harjutamas ka sel kevadel - toim).»

Eesti kõigi aegade edetabelis kuuendal kohal paiknev Uibo plaanib treeningutel panna enim rõhku sprindikiiruse arendamisele.

«Jooksin tänavu küll oma viimase nelja aasta parima 100 meetri aja (tänavu 11,04, rekord 2013. aastast 10,99 - toim.), aga eks see sprint ole jätkuvalt tähelepanu keskpunktis.»

Birminghami sise-MM toimub märtsi esimestel päevadel ning Uibo hinnangul peaks võistlusele pääsemiseks piisama 6100 punkti kogumiseks. Hooaja esimese seitsmevõistluse teeb ta aga ilmselt koos Georgia ülikooli atleetide Karl Robert Saluri ja Johannes Ermiga jaanuaris mõnel ülikoolidevahelisel jõuproovil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles