Hannes Soomer võitis European Supersport klassi meistritiitli

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Soomer.
Hannes Soomer. Foto: Václav Duška Jr.

Hannes Soomer sai Hispaanias Jerezi ringrajal peetud mootorrataste ringrajasõidu Supersport klassi hooaja eelviimasel MM-etapil 15. koha, ent kindlustas European Supersport klassis meistritiitli. Euroopa arvestuses teiseks jäänud Rob Hartog (Kawasaki) jäi hooaja kokkuvõttes eestlasest maha vaid ühe punktiga.

Laupäeval sõidetud kvalifikatsioonisõidus sai Soomer kirja aja 1.44,213, mis andis talle pühapäevaseks võistlussõiduks 14. stardipositsiooni. Wil Sport Racedays meeskonna ridades sõitev eestlane alustas võistlust hästi ning tõusis esimese ringi lõpuks üheksandale kohale, kuid järgmisel ringil oli ta sunnitud kuus kohta tagasi andma. 

Ülejäänud võistluse heitles eestlane 15.-17. koha eest ning lõpetas enda jaoks hooaja viimase sõidu MM-arvestuses 15. positsioonil. European Supersport arvestuses kuulus eestlasele viimase Euroopas sõidetud etapi kolmas koht. Sellest aga Soomerile piisas, et kindlustada European Supersport arvestuse meistritiitel.

MM-arvestuses kogus eestlane esimesel Supersport-sarja hooajal 28 punkti, mis annab talle peale Hispaanias sõidetud etappi üldarvestuses 17. koha.

«Väga-väga keeruline sõit! Arvasime, et teeme rehviga turvalise valiku, aga tegelikult oli täiesti vale valik. Kogu sõit oli minu jaoks lihtsalt vastu pidamine ja võimalikult vähe kaotamine. Start läks väga hästi, aga peale esimesi ringe oli see tempo selle rehviga lihtsalt liiga piiri peal ja riske oli liiga palju. Hooaeg on aga olnud uskumatu ja lõpptulemus on see, mis loeb! Suured tänud kogu meeskonnale, kõikidele toetajatele, sponsoritele ja fännidele! Kogu aasta jooksul on meeskond teinud uskumatu töö ja mul on au, et suutsin selle täna realiseerida,» võttis Soomer sõidu kokku. 

Palju põnevust pakkunud sõidu võitis Federico Caricasulo Yamahal. Vaid 0,0645 sekundiga kaotas itaallasele MM-arvestuse kolmas mees Jules Cluzel (Honda). Kolmas oli Kawasaki piloot Anthony West, kes jäi võitjast maha 1,652 sekundiga. Soomer kaotas sõidu lõppedes Caricasulole 22,056 sekundiga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles