Epeenaiskonna väärtuslik õppetund

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epeevehklemise MK-etapp
Epeevehklemise MK-etapp Foto: Tairo Lutter / Postimees

Juulikuus maailmameistriks kroonitud Eesti epeenaiskonna laeks jäi hooaja avavõistlusel, Tallinna Mõõga MK-etapil viies koht. Tavapärase ankrunaise Irina Embrichi puudumise tõttu võttis otsustava rolli enda kanda Julia Beljajeva, kelle närvid pandi proovile juba veerandfinaalis Saksamaaga.

Eesti (Beljajeva, Erika Kirpu, Kristina Kuusk, Katrina Lehis) alustas turniiri veenva 45:26 võiduga Soome üle. Ka Saksamaa vastu võideldi kiiresti välja neljatorkeline edu. Viiendast minimatšist alates kingiti vastastele aga hõlpsaid torkeid ning viimane minimatš algas seisul 13:13. Veel 17 sekundit enne lõppu oli Beljajeva torkega taga, kuid seejärel algas vastaste ankrunaise Alexandra Ndolo võidukäik, mis lõppes 26:21 Saksamaa võiduga.

«Viimane matš pingutab kõige rohkem närvisüsteemi. Minut enne lõppu tundsin, kuidas keha läheb krampi. Mul on paar korda varem ka nii olnud. Kui pinge on liiga suur, jäädki krampi. Närvitsesin liialt, tuleb lõdvalt vehelda, nagu ikka,» raputas Beljajeva endale tuhka pähe. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles