Rõõmu jagus mõneks minutiks: Verstappenilt võeti kolmas koht käest (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen jõudis end kolmanda koha omanikuna tunda vaid mõne minuti jagu.
Max Verstappen jõudis end kolmanda koha omanikuna tunda vaid mõne minuti jagu. Foto: David Davies/PA Wire/PA Images/Scanpix

Vormel 1 sarja USA GP-l juhtus kurioosne lugu - Max Verstappen möödus viimasel ringil Kimi Räikkönenist ja tõusis kolmandaks. Hollandlane jõudis juba poodiumikoha üle rõõmustada ja minna isegi esikolmikule ette nähtud ruumi.

Siis aga teatasid kohtunikud, et Verstappenile on reeglitevastase möödumise eest määratud viiesekundiline ajatrahv. See kukutas hollandlase tagasi neljandaks ning ta juhatati esikolmiku toast pikemalt tseremoonitsemata välja. Tema koha poodiumil Lewis Hamiltoni ja Sebastian Vetteli kõrval võttis sisse ikkagi Räikkönen.

Hetk, mil Verstappen ületas kohtunike hinnangul rajapiirid:

Red Bulli tiimijuht Christian Horner lubas otsuse kindlasti vaidlustada. «Kõik sõitjad on nädalavahetuse jooksul rajalt väljas käinud. Max tegi täiesti õige manöövri. Otsus on kohutav, fännidelt on kogu rõõm röövitud. Oli suurepärane etapp, aga kohtunikud keerasid selle p***e,» kurjustas Horner.

Oma arvamust ei jätnud välja ütlemata ka Maxi isa Jos Verstappen, tembeldades otsuse ühemõtteliselt jamaks ja Rahvusvahelise Autoliidu ehk FIA Ferrari käpa all olijaks:

Loe, mida arvas kohtunike otsusest Verstappen ise.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles