Järelvaadatav: suurest kaotusseisust välja tulnud Kalev/Cramo sai Ühisliigas napi kaotuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

BC Kalev/Cramo tunnistas VTB Ühisliigas koduväljakul Permi Parma 74:76 paremust. Ühtlasi oli tegemist Kalev/Cramo kolmanda järjestikuse kaotusega Ühisliigas, Perm teenis turniiritabelisse kahe kaotuse kõrvale esimese võidu.

Kohtumist hästi alustanud Kalev/Cramo kaotas avaveerandaja ühe punktiga, kuid kriis leidis aset teisel veerandajal, kui külalismeeskond 16-punktilise eduseisu haaras. Puhkepausilt naasnud kalevlased tegid võimsa spurdi ja tulid mängu tagasi, kuid otsustavatel hetkedel näitas kindlamat mängu Venemaa meeskond.

Kalev/Cramo resultatiivseim oli 17 punktiga Cedric Simmons, Janari Jõesaar lisas 16 ja Bojan Subotic 13 silma. Võitjate parim skooritegija oli 14 punktiga Frank Gaines, kuid käe said valgeks koguni 11 Parma mängijat.

ENNE MÄNGU

Kalev/Cramo kohtumine Permi Parmaga on eestlaste play-offi unistust silmas pidades väga oluline. Sarnaselt Kaleviga Ühisliiga hooaega kahe selge kaotusega sarja tippklubide vastu alustanud Permi juhendab 37-aastane lätlane Nikolajs Mazurs. Pärast 2015. aastal kodumaa tolmu jalgelt pühkimist on Mazurs tegutsenud nii Moskva Dünamo, Thbilisi Vita kui Kalevi järgmise vastase Avtodori peatreenerina. Eelmise hooaja viimased kuud oli ta aga Jevgeni Pašutini abiline Kaasani Uncsis. Seega näeme täna parasjagu noorte treenerite duelli: Varrak on 35-aastane.

Eelmisel hooajal kahel korral Kalevile kaotanud Permi mängu orkestreerivad ameeriklastest tagamängijad Frank Gaines ja Codi Miller-McIntyre. Nimetatud duo viskas meeskonna kahes esimeses mängus Peterburi Zeniidi ja Moskva oblasti Himki vastu kokku 53 punkti.

Kalevlased pole pärast reedest võitu Tartu üle puhata saanud. Laupäeval oli meeskonnal üks ja eile kaks harjutuskorda, täna hommikul ootas neid veel ees kerge visketrenn. Tartu-mängust roidevigastuse tõttu eemale jäänud Erik Keedus tegi eile esmakordselt meeskonnaga kogu trenni kaasa ja jookseb täna taas väljakule. 

Kohtumist kommenteerivad Karl Rinaldo ja Andres Sõber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles