FIFA pakub kassikulda, maailma parim jalgpallur eile ei selgunud

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali superstaar Cristiano Ronaldo karjääri jooksul võidetud nelja Ballon d'Or auhinnaga.
Madridi Reali superstaar Cristiano Ronaldo karjääri jooksul võidetud nelja Ballon d'Or auhinnaga. Foto: GERARD JULIEN/AFP/Scanpix

Eile õhtul jagati Londonis preemiaid, sest Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) nõukogu otsustas kevadel tuua maailma parimale jalgpallurile antava FIFA auhinna tseremoonia jaanuarist oktoobrisse. Selle käigu eesmärk oli ja on lüüa majesteetlik Kuldse Jalgpalli auti ning peibutada jalgpalliüldsust kassikullaga.

Nimelt on just jalgpalliajakirja France Football poolt 1956. aastast korraldatud küsitlus, mille võitjat pärjatakse Kuldse Jalgpalli auhinna ehk Ballon d'Or'iga jalgpallimaailma prestiižseim konkurss. Just Kuldsed Jalgpallid on trofeed, millega poseerides vallanduvad Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi – kahepeale on nad võitnud eelmised üheksa auhinda – kõige sulnimad naeratused.

Vahemikuks 2010-2015 ühendasid FIFA ja France Football jõu ja nõu ning pärjasid maailma parimat jalgpallurit üheskoos auhinnaga, mis kandis nime FIFA Kuldne Jalgpall, aga oli füüsiliselt analoogne 1956 esimesele võitjale Stanley Matthewsile (Blackpool) välja antud trofeega. FIFA nimi oli küll juures, aga auhinda teati ikkagi Kuldse Jalgpallina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles