Snuukri eksmaailmameister sai panustamispattude eest võistluskeelu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stuart Bingham.
Stuart Bingham. Foto: Richard Sellers/PA Wire/PA Images/Scanpix

Snuukri maailma edetabelis 10. kohta hoidev Stuart Bingham peab järgmised kuus kuud laua tagant eemal viibima. Spordipanustamisega tegelenud inglasele määrati võistluskeeld ning 22 000 euro suurune trahv, vahendab BBC.

Binghamile pandi süüks snuukrimatšide peale panustamist. Sealjuures vedas mees kihla ka enda kohtumistele, kuid mitte kunagi enda vastu. Viimase seitsme aastaga pani mees nõnda mängu 42 000 euro väärtuses raha – kui palju ta võitis või kaotas, pole teada.

Kuigi puuduvad tõendid, et 2015. aasta maailmameister Bingham üritas oma panuste läbi kuidagi mängutulemusi mõjutada, on reeglid ilmsed ja karistus kärme. Mehele määrati 12-kuuline võistluskeeld, millest pool kannab ta tingimisi.

«Stuart on suurepärane võitleja ja ma ei kahtlegi, et ta on alati mänginud oma võimetele vastavalt. See juhtum näitab, et reeglites ei saa olla erandeid,» sõnas snuukri maailma katuseorgenisatsiooni WPBSA juht Jason Ferguson. «Mängijad peavad mõistma, et nad ei tohi snuukerile panustada, isegi kui nad ise parajasti matši või võistlusega seotud pole. Iga sportlane, kes panustamisreeglite vastu eksib, seisab silmitsi tõsiste tagajärgedega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles