«Jalutasin Liverpoolis ja otsisin viisakat kohta, kus surra.»

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Clarke Carlisle (paremal) oma mänguaegadel.
Clarke Carlisle (paremal) oma mänguaegadel. Foto: Dave Thompson/AP/Scanpix

Endine tippjalgpallur Clarke Carlisle rääkis, mis juhtus möödunud kuul, kui lähedased depressiooniga võidelnud mehe kadunuks kuulutasid. «Seekord jalutasin ma Liverpoolis ja otsisin viisakat kohta, kus surra, et ma ei segaks tavainimesi, päästjaid ega ei traumeeriks sellega kedagi,» meenutas endine Burnley keskkaitsja.

2013 tippjalgpalliga lõpparve teinud Carlile’i elu kõige mustem periood jäi aastasse 2014, kui ta astus enesetapukatsel veoauto ette. Vutimees jäi ellu ja veetis kuus nädalat psühhiaatriahaiglas. Depressioonikurat ei jätnud aga hiljemgi Carlisle’i rahule ja mure mehe tervise üle kulmineerus möödunud kuul, kui lähedased ta kadunuks kuulutasid. Lõpuks korjasid inglase üles kohalikud politseinikud.

«Kui mind Liverpoolis leiti, olin ma veel põikpäine ja kindel, et otsin endale kõige mugavama ja viisakama mooduse kuidas end tappa,» vahendas mehe sõnu Daily Mail. «Ilmselt see mu elu päästiski. Ma nägin sel päeval palju võimalusi end tappa, aga ma mõtlesin, et oleks parem, kui teeksin seda vaikselt kuskil mahajäetud laohoones, kus mu laipa kunagi ei leitaks,» sõnas kunagine kesskaitsja.

Pärast jalgpalliga lõpetamist on Carlisle olnud tegev heategevuses ning ta loodab, et tema läbi käidud tumedad rajad, aitavad ka teisi. Mees kirjutas sotsiaalmeedias: «Ma ei suuda teid kõiki tänada viimastel nädalatel saadud armastuse ja toetussõnumite eest. Ma tean, et ma pole üksinda ja samamoodi pole ka teie.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles