Margus Kiiver: mitu maailmameistrit selgub Walesi mudastel teedel?

Margus Kiiver
, Autospordivaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja.
Ott Tänak ja Martin Järveoja. Foto: /imago/Crash Media Group

Eeloleval nädalavahetusel sõidetav Walesi MM-ralli võib kujuneda kohalikule meeskonnale, M-Spordile viimaste aastate kõige emotsionaalsemaks. Kümme aastat tagasi, 2007 sügisel tuli toonase nimega BP Ford World Rally Team, mille taga oli M-Sport, tootjate arvestuses maailmameistriks. Tundub uskumatu, aga individuaalselt tuli viimati Fordi roolis maailmameistriks praegune Eesti Autospordi Liidu president Ari Vatanen. Aasta oli siis 1981, auto tagaveoline Ford Escort RS1800 ja kaardilugeja David Richards. Ja ka siis oli tegu erameeskonnaga.

Nädalavahetusel võib pikk ootus lõppeda, sest M-Sport on väga lähedal meeskondlikule maailmameistritiitlile, mis oleks kindlasti märkimisväärne saavutus, sest konkurendid on suurema eelarvega tehasemeeskonnad. Lisaks võivad Sébastien Ogier ning kaardilugeja Julien Ingrassia kindlustada Walesis oma viienda järjestikuse MM-tiitli. Tõsi, selles küsimuses on paaril sõitjal kindlasti tesitsugune arvamus: nii Ott Tänak – Martin Järveoja kui ka Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul sooviksid tänavuse MM-sarja lõpplahenduse nihutada novembris Austraalias sõidetavale viimasele etapile.

M-Spordi meeskonna omanik ja juht Malcolm Wilson loodab väga arusaadavalt mõlemad tiitlid juba Walesis kindlustada. Eks pühapäeval paistab, mis on selle tarbeks ette valmistatud. Wilson teab väga hästi, et autorallis pole midagi kindel, enne kui tulemused kinnitatud. Walesi ralli – üks pikema ajalooga võistlusi MM-sarja kalendris – on alati olnud ettearvamatu ja erandiks pole ka tänavune aasta. Sest sügis Walesis on... nagu sügis Walesis ehk vihmane, sombune ja ka udune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles