Postimees Sarajevos: Bosnia käsipalli peatreener tasus meeskonna reisi eest

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bosnia ja Hertsegoviina käsipallikoondise peatreener Bilal Šuman.
Bosnia ja Hertsegoviina käsipallikoondise peatreener Bilal Šuman. Foto: direktno.ba

Olgugi et alles kahe aasta eest lõi Bosnia ja Hertsegoviina käsipallikoondis auti olümpiahõbeda Islandi ja jõudis MM-finaalturniirile, raputavad nüüd ala juhtimist skandaalid, mida kohati isegi keeruline uskuda.

Bosnia alaliidu võimuladvik on viimasel ajal tegelenud sisevõitlustega, mille tulemusel juhtkond küll vahetunud, kuid liidu pangaarve juba mõnda aega külmutatud.

«Me ei saa enam rääkida tehnilisest probleemist, vaid peame küsima: kas esindame Bosnia käsipalli või mitte? Koondis ei saa isegi korralikult reisida. Viimases valiktsüklis sai Bilal Šumanist maailma käsipalliajaloo esimene peatreener, kes tasus ise koondise reisikulud. Olukord on absurdne,» tõi siinse rahvusmeeskonna tehniline direktor Gordan Muzurovic ajalehes Blix välja koomilise seiga, kuid lisas, et laupäevaseks kohtumiseks Tallinna lendamiseks on leitud investor.

Toodud põhjustel ei korralda ka homme Sarajevos MM-valikmängu Eestiga ametlikult Bosnia käsipalliliit, vaid üks vahendajafirma. «See on meile praeguses olukorras midagi märksa enamat kui lihtsalt üks mäng,» lausus Muzurovic ja kutsus publikut 5000 pealtvaajat mahutavasse halli omasid toetama.

Patrail ja Jaanimaa ei soovi koondist esindada!?

Võõrustajate meeskonna pealik Šuman häälestab omasid mõistagi võidule, kuid ilmselt on ka tema igapäevane töö kogu muu möllu tõttu veidi häiritud.

«Oleme füüsiliselt Eestist palju tugevamad ja tahame kahest esimest mängust igal juhul nelja punkti,« lausus Šuman. Samas nädalataguses usutluses lisas ta aga: «Eestil on Bundesligas tipptasemel mängivad Mait Patrail ja Dener Jaanimaa. Kuid minu informatsiooni kohaselt ei soovi nad koondist esindada. Eks näeme täpsemalt, kui Eesti meeskond kohale jõuab.»

Eesti jõudis täna lõunal Sarajevosse, Patrail ja Jaanimaa kenasti pardal. «Viimati nad tõesti meiega polnud, aga siis oli Mait vigastatud ja Deneril klubikarjääris väga tähtis periood,» pidas Eesti peatreener Rein Suvi silmas EM-valikmänge, kust Eestil õnnestus tavapäraste liidritetagi edasi murda. «Loodame, et taoline valeinfo aitab Bosnial meid veidi alahinnata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles