Toronto maratonil 10. koha saanud Fosti: motivatsioon ainult tõuseb!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Fosti aasta eest Rios olümpiamaratonil.
Roman Fosti aasta eest Rios olümpiamaratonil. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Roman Fosti teenis pühapäeval Torontos toimunud rahvusvahelisel maratonil ajaga 2:21.35 kümnenda koha. Tegu on Fosti hooaja tippmargiga, isiklikust rekordist jäi ta aga kolme ja poole minuti kaugusele. Jooksu võitis keenialane Philemon Rono ajaga 2:06.51.

«35. kilomeetril sain aru, et soovitud eesmärki ei tule ja olin üksi. No ei suuda end motiveerida jooksma vähegi kiiremini, kuigi haamrit ju iseenesest polnud,» sõnas 34-aastane Fosti pärast jooksu.

«Alguses oli tunne hea, siis aga 5-10 kilomeetrit vedas "jänes" kiiremini kui pidi ja tekkis raske moment, kuid vahemik 10-20 kilomeetrit oli taas väga hea tunne. Poolel maal näitas kell 1.07.50 ja olin isikliku rekordi mõtetes, 25ndal ja 27ndal kilomeetril võtsid aga viaduktid jala täis ning 29ndal jäingi maha pundist... Kas alustasin kiirelt? Vastan ei!»

«See hooaeg on olnud just selline, nagu ta on olnud. Ega maratonis imesid ei juhtu, kuigi sain hea tunde viimaseks kaheks nädalaks. Maraton algab tegelt 30. kilomeetrist. Seekord viimaseks 13 kilomeetriks ei jätkunud jalgadesse jõudu. Igast halvast leian siiski ka positiivset! Ma suutsin joosta hea enesetundega ja Kanada tänase meistriga 29nda kilomeetrini kõrvuti, publik ja ilm olid fantastilised ning motivatsioon pole kadunud, vaid tõusnud! Suured tänud, sõbrad toetajad ja kaasaelajad!» kirjutas Fosti oma blogipostituses.

Sel aastal Fosti rohkem maratonis ei stardi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles