Björgen võttis sõna seksuaalsele ahistamisele tähelepanu osutavas kampaanias (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Björgen
Marit Björgen Foto: Hakon Mosvold Larsen / SCANPIX NORGE / SCANPIX

Seksuaalsele ahistamisele tähelepanu osutava ülemaailmse kampaania #MeToo valguses on võtnud sõna teiste hulgas ka Norra tippsuusataja Marit Björgen, kes meenutas Expresseni vahendusel 2013. aasta Val di Fiemme MM-il toimunut.

Nimelt pidid nii mehed kui naised vahetama riideid pärast võistlust finišialal, kus kaamerad said neid filmida nii palju kui soovisid. Nii sattus näiteks Björgeni võistluskaaslane Therese Johaug üle maailma otsepilti, olles ise rinnahoidjate väel.

«Enne Val di Fiemme MM-i polnud me sellele teemale mõelnud, kuid pärast seda võistlust märkasime telerist kordust vaadates, et meie ümber olid olnud väikesed kaamerad, mis riiete vahetamist filmisid,» sõnas Björgen. «Ülekandes näidati riideid vahetavaid naisi rohkem kui neid, kes veel rajal olid.»

Koondised juhtisid probleemile tähelepanu ning pärast Val di Fiemme MM-i tehti reegel, mis ütleb, et võistlustel peab olema telk, kus sportlased saaksid riided rahulikult ära vahetada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles