Vähese publikuhuvi tõttu tuleb Sildaru kõrvalala MK-sarja kärpida

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru 2016. aasta Oslo X-mängudel. Sarnane tellingutest nõlv oleks kerkinud ka Kopenhaagenisse.
Kelly Sildaru 2016. aasta Oslo X-mängudel. Sarnane tellingutest nõlv oleks kerkinud ka Kopenhaagenisse. Foto: Mats Grimsæth/Red Bull Content Pool

Samal ajal, kui rahvusvaheline olümpiakomitee ootab huviga, kuidas kulgeb Pyeongchangi taliolümpial lumelaua Big Air võistlus, et järgmisteks mängudeks kavva lülitada ka freestyle-suusatamise vastav ala, pidi Rahvusvaheline Suusaliit FIS publikuhuvi puudumise tõttu ära jätma Kopenhaagenisse kavandatud MK-etapi.

Kopehnaageni võistlus nii lumelauasõitjatele kui suusatajatele pidanuks toimuma juba pooleteise nädala pärast ehk 3. ja 4. novembril. Big Airi MK-sarja avavõistlus oli plaanide kohaselt üks keskseid võistlusi Kopenhaageni Talimängude nime kandval üritusel. Nüüd on aga kõik need plaanid ajalugu, kirjutab Inside the Games.

«Seoses puuduliku piletimüügiga ei saa me võistlust pidada,» sõnas peakorraldaja Michael Fugmann. «Me üritasime luua täiesti uut tüüpi üritust, mis tooks kokku spordi ja kultuuri parimad küljed, aga jõudsime arusaamani, et piletimüük pole läinud üldse rahuldavalt. Seetõttu tõmbasime pidurit ja jätame ürituse ära.»

Linnasüdames peetavad Big Air võistlused nõuavad tugevat finantstuge, sest lagedale maale tuleb püsti panna tellingutest kuntsnõlv. Kopenhaageni võistlusmägi oleks olnud 50 meetrit kõrge ning kaalunud 800 tonni.

Kelly Sildaru võitis möödunud talvel oma kõrvalalal Big Airis X-mängudel kaks hõbemedalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles