Venelase F1-karjäärile tõmmati kriips peale

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniil Kvjat USA GP-l. Ilmselt jäi see venelase viimaseks F1-stardiks.
Daniil Kvjat USA GP-l. Ilmselt jäi see venelase viimaseks F1-stardiks. Foto: Peter Fox/AFP/Scanpix

Daniil Kvjatil pole enam kohta Red Bulli vormelisüsteemis – see tähendab, et veel eelmist hooaega F1 esindustiimis alustanud venelane sai hundipassi ka Toro Rossost.

Kvjati karjääri viimaseks võistluseks Toro Rosso eest jäi USA GP, kus venelane lõpetas 10. kohal. Tegelikult oli tiim juba kaks sõitu varem mehele ust näidanud, kuid kuna Carlos Sainz lahkus Renault’ ridadesse ja Pierre Gasly pidi võistlema ookeani taga Super Formula sarjas, toodi Kvjat veel korraks rooli tagasi. Hooaja viimasel kolmel GP-l esindavad Toro Rossot aga Gasly ja USAs oma vormel 1 debüüdi teinud uusmeremaalane Brendon Hartley.

«Kvjat ei naase. Me ei usu, et ta suudab pikas perspektiivis pöörde tuua,» sõnas Red Bulli meeskonna juhtkonda kuuluv Helmut Marko. «Gasly ja Hartley sõidavad hooaja lõpuni ja seejärel vaatame, mis saab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles