Valitsev Euroopa meister võeti dopingusüü tõttu vahi alla

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast EM-finaali olid Ilias Fifal silmas rõõmupisarad. Nüüd on põhjust muuks.
Pärast EM-finaali olid Ilias Fifal silmas rõõmupisarad. Nüüd on põhjust muuks. Foto: MICHAEL KOOREN/REUTERS/Scanpix

Marokos sündinud, aga Hispaaniat esindav 5000 meetri jooksja, möödunud aastal Amsterdamis Euroopa meistriks kroonitud Ilias Fifa võeti Barcelonas vahi alla, kirjutab AFP. Mehele pannakse süüks tervisele ohtlike ravimite kasutamist – maakeeli dopingu pruukimist.

Kataloonia võimud vahistasid kolmapäeva hommikul mitmeid isikuid, kellele pannakse süüks «kuritegusid ühiskondliku tervise vastu ja tervisele suurt ohtu kujutavate ravimite kasutamist.» Üks kinnipeetutest oli ka 28-aastane Fifa, kes vahistati oma kodus Santa Coloma de Gramenet’s.

Hispaania kergejõustikuliit kommenteeris läbi esindaja vahistamisi: «See alaliit on teadlik kahjust, mida dopingu tõttu kannab meie spordiala maine ja usaldusväärsus, ja on pühendunud selle patu vastu võitlemisele. Me jätkame võitlust selle elimineerimise nimel ja nõnda kaitseme sportlasi, kes võistlevad puhtalt ja ausalt.»

Fifa võitis mullu EM-kulla suuresti seetõttu, et ala valitseja Mo Farah võistlusel ei osalenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles