Eesti curlinguvõistkond tegi maailma edetabelis võimsa ja ajaloolise tõusu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Curling Tondiraba jäähallis.
Curling Tondiraba jäähallis. Foto: Sander Ilvest

Eesti segavõistkond, mis jõudis äsja lõppenud curlingu MMil veerandfinaali, tõusis maailma edetabelis segavõistkondade arvestuses rekordilisele 12. kohale.

Maailma edetabelit juhib Kanada esindus 457 punktiga, kes lükkas liidripositsioonilt Norra võistkonna.

Eesti segavõistkond koosseisus kapten Andres Jakobson, Margit Peebo, Tarmo Vähesoo ja Marcella Tammes tõusis 143 teenitud punktiga Eestit kaheksa koha võrra 12. kohale, mis on Eesti curlingu ajaloos kõrgeim tulemus segavõistkondade seas.

Eesti segavõistkonna positsioon on hetkel ka Eesti võistkondadest maailma edetabelis kõrgeim. Varem hoidis Eesti kõrgeimat positsiooni segapaaride arvestuses, kus on praeguseks teenitud 196 punkti ja ollakse 13. kohal.

«Meil kasvab noor ja motiveeritud curlingumängijate põlvkond ning meie mängijad on rahvusvahelistel tiitlivõistlustel korduvalt tõestanud, et nad on võimelised mängima suurte curlinguriikidega nagu võrdsed võrdsetega,» sõnas Eesti Curlingu Liidu juhatuse liige Fred Randver.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles