Liverpooli legend: kui Klopp ei usalda Klavanit, siis...

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpooli peatreener Jürgen Klopp ja keskkaitsja Ragnar Klavan.
Liverpooli peatreener Jürgen Klopp ja keskkaitsja Ragnar Klavan. Foto: Paul Ellis/AFP/Scanpix

Liverpooli jalgpalliklubi pühapäevane 1:4 kaotus Tottenham Hotspurile ei anna linnas rahu. Kohalik ajaleht Liverpool Echo lahkab meeskonna probleeme lakkamatult ja erand pole ka tänane päev.

Seekord konsulteeriti Liverpooli legendi Phil Thompsoniga. Vahemikus 1971-84 Liverpoolis mänginud ning selle aja jooksul 7 Inglismaa ja 3 Euroopa meistritiitlit võitnud endine keskkaitsja töötas 1998-2004 klubis prantslase Gerald Houllier' abitreenerina.

Kaitsespetsialist rõhutas, et viimasest kuues meistrivõistluste kohtumisest kõigest kuus punkti teeninud Liverpooli mäng pole üdini halb, vaid probleemne on just kaitseliini organiseerimatus. «Ründefaasis jagub meil kvaliteeti ja oleme kohati näidanud väga ilusat ja ladusat jalgpalli. Meistrite liiga mängus Mariboriga nägime, mis võib juhtuda, kui kõik asjad klapivad (Liverpool võitis võõrsil 7:0 - toim),» sõnas Thompson.

Aga kaitseliinist rääkides märkis Liverpooli legend, et Tottenhami vastu esimese 20 minuti jooksul vastasele kaks väravat kinkinud ja keset esimest poolaega välja vahetatud horvaadist keskkaitsja Dejan Lovren ei tohiks laupäevases mängus Huddersfield Towniga põhikoosseisu kuuluda.

«Mina kutsuksin ta praegu rindelt tagasi. Wembley'l (Tottenham peab tänavu kodumänge Inglismaa rahvusstaadionil - toim) juhtunust on liiga vähe aega möödas ja haav on värske. Peatreener Jürgen Klopp peab tegema muutusi. Kui ta ei usalda Ragnar Klavanit, siis peab Joel Matipi kõrval mängitama Joe Gomezit. Meid ootab ees võidetavate mängude seeria, mille tarbeks peab kaitseliin pidama,» rõhutas Thompson.

Klavan pääses Liverpooli ridades viimati väljakule 19. septembril. Järgnenud kuues kohtumises on ta alati jäänud vahetusmeheks. Kui Klopp otsustas pühapäeval Lovreni välja vahetada, ei saatnud ta horvaadi asemel platsile Klavanit, vaid poolkaitsja Alex Oxlade-Chamberlaini ning muutis platsil viibijate positsioone nii, et keskkaitsesse nihkus Gomez.

Liverpooli järgmised neli vastast on Huddersfield Town (28.10), Maribor (01.11), West Ham United (04.11) ja Southampton (18.11).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles