Olümpial pronksmedali võitnud laskesuusataja jäi järeltestimisel vahele

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teja Gregorin
Teja Gregorin Foto: SERGEI KARPUKHIN/REUTERS

2014. aasta Sotši olümpiamängudelt pronksmedali võitnud Sloveenia laskesuusataja Teja Gregorin põrus 2010. aasta Vancouveri olümpiamängude dopinguproovide järeltestimisel.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee teatas kuu alguses, et Vancouveri mängude dopinguproovide järeltestimistel on leitud üks kahtlane proov. Nüüd avaldas Rahvusvaheline Laskesuusaliit (IBU), et tegemist oli 37-aastase Gregorini prooviga.

Gregorini uriiniproovist leiti kasvuhormooni GHRP-2 kasutamise jälgi. IBU määras sportlasele esialgse võistluskeelu, novembri lõpus ootab teda aga ees distsiplinaarkomisjon ROKis.

Vancouveri olümpial saavutas Gregorin parima tulemuse ühisstardis, mille lõpetas viiendana. Neli aastat hiljem õnnestus tal aga Sotšis võita jälitussõidus pronksmedal. Lisaks on ta tiitlivõistlustelt ette näidata kaks MM-hõbedat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles