Postimees Walesis: 17-aastane ralli supertalent isa nõuandeid ei kuula (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Red Bull Content Pool

Walesis teeb M-Sporti WRC2 autol oma MM-debüüdi 17-aastane soomlane Kalle Rovanperä, kelles nähakse autorallimaailma järgmist supertähte. Soomlane sõnas pressikonverentsil, et ootab oma debüüti pikisilmi.

Mäletatavasti sai Rovanperä ametliku loa MM-sarjaga liituda tänu autojuhilubade tegemisele. Septembri lõpus saigi eksam tehtud ning soomlane sai loa istuda Ford Fiesta R5 auto rooli. «Eksam oli päris lihtne, see polnudki mulle nii raske,» kinnitas ta.

Mingeid kindlaid eesmärke ta endale ei sea. «Olen oma võimalust väga kaua oodanud ning tunnen end väga hästi! Tean, et saan sõita nii hästi kui oskan.»

Rovanperä sõnas, et on Walesi ralli keeruliste tingimustega juba tutvunud. «Esmaspäeval proovisime radu, aga nüüd shakedownil olid tingimused täiesti teised. Pean veel väga palju tööd tegema,» rääkis ta. 

Kuigi võiks arvata, et Rovanperä juhendab tema paljukogenud isa Harri, tunnistas Kalle, et ei võta papa sõnu just palju kuulda. «Mul pole seda vaja, ma tahan ise oma teed luua,» muigas ta. 

Siiski on paljud Soome rallisõitjad Rovanperä karjääri kulgemist jälginud. Toyota tiimi esisõitja Jari-Matti Latvala rääkis Postimehele, et kõige tähtsam on noorel rallisõitjal võtta kõike samm-sammult.

«Olin 2002. aastal täpselt samas seisus, selline olukord võib olla väga ärev, aga ta saab hakkama,» kinnitas Latvala. «Kõige tähtsam on endale keskenduda.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles