Kanguri eksklubi legend lahkus pärast kaotust peatreenerikohalt

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pablo Prigioni (paremal) säras Baskonias aastaid mängijana, ent treenerina ta sarnast edu klubis ei saavutanud.
Pablo Prigioni (paremal) säras Baskonias aastaid mängijana, ent treenerina ta sarnast edu klubis ei saavutanud. Foto: RAFA RIVAS/AFP

Vitoria-Gasteizi Baskonia sai eile Euroliigas kolmanda järjestikuse kaotuse, pärast mida teatas klubi noor peatreener Pablo Prigioni oma tagasiastumisest.

Kui koduses liigas on Baskonial kirjas kaks võitu ja kolm kaotust, siis Euroliigas pole Hispaania viimaste aastate üks tugevamaid meeskondi võiduarvet veel avatud. Hooaega alustati 11-punktilise kaotusega Pireuse Olympiakosele, nädal hiljem jäädi kuue punktiga alla Tel Avivi Maccabile ning eile kaotati suisa 16 silmaga Valenciale.

40-aastase Pirgioni näol on tegu klubi legendiga, kes vedas Baskonia neljal järjestikusel hooajal (2005-2008) Euroliigas poolfinaali. Hiljem mängis ta mitmed hooajad NBA-s, kuni tuli eelmisel aastal karjääri lõpetama just Baskoniasse. Meeskonna peatreeneriks määrati argentiinlane juunikuus ehk pool aastat pärast mängijakarjääri lõppu.

Baskonia värve on eestlastest esindanud Kristjan Kangur (2015. aasta sügisel kaks kuud). Klubi noortemeeskonnas mängib täna aga tulemuslikult 18-aastane Sander Raieste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles