Veideman ja Laane said koduklubilt loa koondist aitama tulla

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veideman sai loa novembri lõpus koondist aidata.
Rain Veideman sai loa novembri lõpus koondist aidata. Foto: Liis Treimann

Eesti korvpallikoondislaste Rain Veidemani ja Rait-Riivo Laane koduklubid APU Udine ja Pireuse Ethnikos leidsid Eesti korvpalliliiduga kompromissi ning lubavad meie jaoks olulised mängijad 2019. aasta MM-kvalifikatsiooni esimeses aknas tagamängijad rahvusmeeskonna juurde. 

Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi sõnas, et mingeid takistusi klubidega läbirääkimisel polnud ning kokkuleppele jõuti kiiresti. „Kõikide koondislaste klubisid on õigeaegselt informeeritud. Nii Rait-Riivo Laane koduklubi Piraeuse Ethnikos kui ka Rain Veidemani leivaisa Udine tulid meile sedavõrd hästi vastu, et muutsid mängude graafikut,“ kommenteeris Kuhi.

Kindlasti ei saa koondisega liituda Ameerika Ühendriikides üliõpilaskorvpalli mängivad Maik-Kalev Kotsar ja Rauno Nurger. „Olime juba varakult teadlikud, et NCAA mehed ei saa meile sel korral appi tulla. Loodame, et mõlemad noormehed saavad ja tahavad koondisega liituda suvises valikturniiri aknas,“ märkis peasekretär. Vigastusega jääb eemale Siim-Sander Vene, kes tänaseks päevaks on Itaalia tippklubi Reggio Emiliaga koostöö lõpetanud ning naasnud tagasi Eestisse.

Eesti kuulub MM-kvalifikatsioonis H-alagruppi koos Suurbritannia, Iisraeli ja Kreekaga.

Mängude kuupäevad ja vastased:

24.11.2017

Iisrael vs Eesti

27.11.2017

Eesti vs Suurbritannia (Kalevi SH)

22.02.2018

Kreeka vs Eesti

25.02.2018

Eesti vs Iisrael (Saku SH)

29.06.2018

Suurbritannia vs Eesti

02.07.2018a

Eesti vs Kreeka (Saku SH)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles