Kas FC Flora tuleb 11. korda Eesti meistriks täna, homme, järgmisel nädalal või ei tulegi?

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora ründaja Rauno Sappinen.
FC Flora ründaja Rauno Sappinen. Foto: Marko Saarm / Sakala

Jalgpalli Eesti meistrivõistluste kõrgliigas on pidamata kahe vooru jagu kohtumisi ning FC Flora omab FC Levadia ees neljapunktilist edumaad - 34 mänguga on meeskonnad kogunud vastavalt 86 ja 82 punkti.

Eesti meistriks võib Flora tulla nii täna, homme kui ka järgmisel laupäeval. Aga võib ka üldse mitte tulla. Tutvugem erinevate stsenaariumitega.

Stsenaarium nr 1 - Flora tuleb meistriks täna: selle jaoks peab FC Levadia kaotama võõrsil Narva Transile. Kui veel mõned aastad tagasi olnuks sügisesed mängud Narvas igale Tallinna tippmeeskonnale tohutu peavalu, siis praegu enam mitte. Trans peab neljanda ringi kodumängud Fama staadioni kunst-, mitte Kreenholmi staadioni künklikul naturaalmurul. Ja see tippmeeskondadele sobib - nädala eest külastas Narvat Flora ja naasis 7:0 võiduga.

Kui Levadia kaotaks Transile, jääksid nad Florast maha nelja punktiga ning viimase vooru omavahelise mänguga poleks midagi päästa isegi siis, kui Flora kaotaks laupäeval kodus Tartu Tammekale.

Stsenaarium nr 2 - Flora tuleb meistriks homme: selle jaoks ei tohi Levadia kaotada täna Transile ning Flora peab homme Tammeka vastu mängima välja vähemalt sama hea tulemuse kui Levadia täna Transi vastu. Ehk kui Levadia teeb Narvas viigi, piisab Florale homme kodus Tammeka vastu samuti viigist. Kui Levadia võidab, vajab ka Flora võitu.

Kui Levadia ja Flora koguvad 35. vooru mängudest ühepalju punkte, on nende vahe enne viimast vooru neli punkti ja omavaheline mäng muutub tähtsusetuks.

Stsenaarium nr 3 - Flora tuleb meistriks järgmisel laupäeval (4. novembril): selle jaoks peab Levadia mängima täna Transi vastu välja parema tulemuse kui Flora homme Tammeka vastu, aga 4. novembri Levadia - Flora matš Kadriorus ei tohi lõppeda Levadia võiduga.

Kui Flora homme Tammeka alistab, on nad igal juhul meistrid. Kui aga Flora vääratab ning Levadia saab kirja neist parema tulemuse (Kui Flora viigistab, siis vajab Levadia võitu; kui Flora kaotab, sobivad nii viik kui ka võit), selgub meister 4. novembril. Juhtugu 35. voorus ükskõik mis, aga Flora läheb viimase vooru matšile Levadia - Flora vastu igal juhul liidrina ja neile piisab sel juhul klubi ajaloo 11. meistritiitli tagamiseks viigist.

Stsenaarium nr 4 - meistriks tuleb hoopis Levadia: see saab juhtuda ainult 4. novembril Kadriorus ja eeldusel, et Flora kaotab laupäeval kodumängus Tammeka vastu punkte ning Levadia saab täna Transi vastu kirja parema tulemuse (Levadiale sobivad järgmised kombinatsioonid: 1) Levadia võit, Flora kaotus, 2) Levadia võit, Flora viik, 3) Levadia viik, Flora kaotus).

Sel juhul mindaks viimasele voorule vastu olukorras, kus Flora edu Levadia ees on kas kolm punkti või üks punkt. Mõlemal puhul vajaks Levadia 10. Eesti meistritiitli tagamiseks võitu.

Kui meeskonnad lõpetavad võrdse punktisummaga - saab juhtub ainult siis, kui Levadia viigistab täna Transiga, Flora kaotab homme Tammekale ja viimases voorus alistab Levadia Flora - kuulub meistritiitel Levadiale, sest Eesti Jalgpalli Liit (EJL) viis käimasoleva eel Premium liiga juhendisse sisse muudatuse.

Kui varasemalt selgunuks võrdsete punktide korral meister lisamängus, siis nüüd juhend seda võimalust ette ei näe, vaid esimese asjana vaadatakse omavahelisi kohtumisi, kus oleks eelis Levadial, sest senised kolm omavahelist mängu on kõik lõppenud viigiga.

Eesti jalgpallimeistrid pärast iseseisvuse taastamist:

  • FC Flora 10 tiitlit (1993-94, 1994-95, 1997-98, 1998, 2001, 2002, 2003, 2010, 2011, 2015)
  • FC Levadia 9 tiitlit (1999, 2000, 2004, 2006, 2007, 2008, 2009, 2013, 2014)
  • FC Lantana* 2 tiitlit (1995-96, 1996-97)
  • Tallinna Norma* 2 tiitlit (1992, 1992-93)
  • FC TVMK* 1 tiitel (2005)
  • Nõmme Kalju 1 tiitel (2012)
  • FC Infonet 1 tiitel (2016)

* eksistentsi lõpetanud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles