Joel Lindpere: esiliigasse jäämine pole Kalevi jaoks katastroof

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna JK Kalevi spordidirektor Joel Lindpere.
Tallinna JK Kalevi spordidirektor Joel Lindpere. Foto: Alar Truu / Õhtuleht

Jalgpalli Eesti meistrivõistlustel on lisaks kõrgliigale kõva intriig üleval ka esiliigas, kus otse Premium liigasse tõusev meeskond selgub ilmselt viimase vooru kohtumises Maardu Linnameeskonna ja Tallinna JK Kalevi vahel.

Hetkel on Kalevil tabelis 74 ja ühe mängu vähempidanud Maardul 71 punkti. Kui Maardu saab pühapäeval võõrsil FC Kuressaare vastu kirja võidu või viigi, vajab Kalev kõrgliigasse tõusmiseks viimases voorus viiki (võrdsete punktide korral kuuluks kõrgem koht Kalevile, sest Maardul on kirjas üks tehniline kaotus). Juhtub Maardu meeskond Saaremaal kaotama, on Kalevil koht kõrgliigas käes juba enne viimast vooru.

JK Kalevi president ja omanik on teatavasti Ragnar Klavan ning spordidirektor Joel Lindpere. Lõppeva hooaja eel rääkis Lindpere, et esialgu pole klubi eesmärk tulemus, vaid noortetöö kvaliteedi tõstmine ning klubi struktuuri arendamine ja tugevdamine. Ometi ollakse nüüd ühe võidu kaugusel kõrgliigasse tõusmisest. Ning koht vähemalt üleminekumängudel on juba tagatud.

Antud olukorras on loogiline Kalevilt uurida, millised on lähituleviku plaanid? «Isegi praeguses olukorras pole Premium liigasse tõusmine meie jaoks eesmärk omaette. Kui seda ei juhtu, pole see Ragnari ja minu silmis probleem. Ootame hooaja lõpu ära. Kui on selge, millises liigas mängivad 2018. aastal meie esindus- ja duubelmeeskond (praegu esiliiga ja esiliiga B, aga mõlemal head võimalused kõrgemale tõusmiseks – toim), saame edasise plaani paika panna. Aga kui mängime kõrgliigas, siis arvan, et tagasihoidlike eesmärkidega,» rääkis Lindpere Postimehele.

Kalev ei kavatseks seega korraldada tohutut värbamisrallit. Samas pole selleks ka otsest vajadust, märgib Lindpere. «Vaadates Premium liiga tänavust hooaega, siis nii Narva Trans, Sillamäe Kalev, Paide Linnameeskond, Viljandi Tulevik kui ka Pärnu Vaprus mängivad kõik suurte tõusude ja mõõnadega. Kõik võivad saada suuri kaotusi, aga siis ka tugevaid võite. Tulevik on mullune esiliiga võitja, ent kõrgliigas täitsa korralikult hakkama saanud.»

Kalev täiendas keset hooaega ridu, kui Paidest hangiti Andre Järva, Randy padar ja Alger Džumadil, Vaprusest Samuel Vard ja Florast Alex Sander Sepp. «Kahjuks on esiliiga tase selline, et kui teed mingeid asju – klubi strateegia, mängijate motiveerimine – õigesti, siis on eesotsas suhteliselt lihtne olla. Liigume tõusvas joones, meie keskmine vanus on kõigest natuke üle 21 aasta. Meeskonnavaim on hea,» sõnas Lindpere.

Kalevi spordidirektor rõhutab, et neil puudub surve 2018. aastal tingimata kõrgliigas mängida. «Esiliigasse jäämine poleks katastroof. Meil on pingevaba režiim, mis kulgeb mööda oma rada.»

Kohtumine Maardu Linnameeskond – Tallinna JK Kalev, mis võib otsustada 2018. aasta hooajaks Premium liigasse tõusja, peetakse pühapäeval, 5. novembril kell 13.00 Maardu kunstmurustaadionil.

Artikkel on parandatud. Algselt oli ekslikult kirjas, et võrdsete punktide korral saab kõrgema koha Maardu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles