Narva Trans tegi Flora elu oluliselt lihtsamaks: meistritiitli toob ka viik Tammeka vastu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia
Levadia Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpalli meistriliigas tegi Tallinna Levadia FC Florale suure kingituse. Eelviimases mänguvoorus ei suudetud Narva Transi vastu enamat 0:0 viigist, mis tähendab, et Flora ei pea meistritiitli võitmiseks homme Tammekat alistama. Piisab ka viigist. Samas on Flora kaotuse korral oma võimalus ka Levadial.

Kui Flora homme Tammekale kaotab, selgub meister 4. novembril viimases voorus Flora ja Levadia omavahelises mängus. Igal juhul läheks Flora siis viimase vooru matšile vastu liidrina ja neile piisaks sel juhul klubi ajaloo 11. meistritiitli tagamiseks ka viigist.

Kui aga nii juhtub ja viimase vooru kohtumise võidab Levadia, saavad nemad oma 10. meistritiitli, sest võrdse punktisummaga lõpetamise korral on eelis Levadial. Nimelt viis Eesti Jalgpalli Liit (EJL) viis käimasoleva eel Premium liiga juhendisse sisse muudatuse. Varasemalt selgunuks võrdsete punktide korral meister lisamängus, ent nüüd juhend seda võimalust ette ei näe, vaid esimese asjana vaadatakse omavahelisi kohtumisi. Seal oleks eelis Levadial, sest senised kolm omavahelist mängu on kõik lõppenud viigiga.

Pärast iseseisvuse taastamist on Flora Eesti meistriks tulnud 10 ja Levadia 9 korda, klubide viimased meistritiitlid pärinevad vastavalt 2015. ja 2014. aastast. Lisaks neile on meistrikarika saanud pea kohale tõsta veel ainult viis klubi – FC Lantana, Tallinna Norma, FC TVMK, Nõmme Kalju ja mullu meistriks kroonitud Infonet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles