Mäesuusakaunitar andis teda solvanud FISi ametnikule vastulöögi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindsey Vonn.
Lindsey Vonn. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/Scanpix

Maailma kuulsaim naismäesuusataja Lindsey Vonn kritiseeris Rahvusvahelist Suusaliitu FISi, kuna tema hinnangul peavad nad naiste võistlusi teisejärguliseks.

Vonn avaldas pahameelt FISi suunas pärast seda, kui mõned ametnikud kritiseerisid tema soovi osaleda meeste konkurentsis maailmakarikaetapil. «Naistel peavad olema meestega võrdsed võimalused. Vahepeal tõesti on kuskil piir, kuid me peame leidma võimalikult hea tasakaalu. Muidugi on olukordi, kus naised ei ole meestega võrdsed,» ütles Vonn.

«Üldiselt peetakse naiste MK-etappe teisejärguliseks. Me oleksime nagu mingid ponid ning mehed päris võidusõidu hobused. Muidugi on mehed naistest osavamad, see on tõsi. Kuid üldiselt tuleks sellised solvavad kommentaarid endale jätta,» jätkas Vonn.

Kuu alguses ütles FISI meeste mäesuusatamise võistluste direktor Markus Waldner, et Vonn on printsess, kes soovib meestega võisteldes lihtsalt tähelepanu teenida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles