Tänak: meil pole võimalust Neuville'i püüda

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: @World/M-Sport

Ott Tänak on Walesi MM-rallil kolmandal kohal. Tänase päeva varasemate katsetega kerkis meie esisõitjast 14,8 sekundiga mööda MM-rivaal, Hyundai liider Thierry Neuville. Konkurendi püüdmise asemel keskendub Tänak aga tiimikaaslase Sebastien Ogieri selja taga hoidmisele – meeste vahe on vaid 3,8 sekundit.

«Ma ei usu, et meil midagi tagasi püüda on. Thierry on kiire ja meil pole temaga võitlemiseks mingit võimalust,» rääkis Tänak enne õhtust kahte katset ralliraadiole. «Peame lihtsalt Sebiga konkurentsis püsima ja kohta hoidma. Vaatame, kuidas sellega läheb, ja lisaks tuleb ka Mikkelsen väga kiirelt järgi. Selles olen üpris kindel, et me ei suuda midagi enamat teha, aga anname endast parima.»

Nagu saarlane mainis, on ka Mikkelsen talle (+12,1) ja Ogierile (+8,3) lähemale hiilimas. Kui reedel oli M-Sporti masinatel kolmikjuhtimine, siis mis täna juhtunus, et Hyundai kiiremaks autoks on osutunud? «Pole aimugi. Auto tasakaal on korras ja pidamine … Sellega on kõigil raske. Nii et keeruline öelda, aga selline on seis,» jääb Tänak vastuse võlgu.

Tänased viimased kiiruskatsed läbitakse sügispimeduses. Kui hea või halb on sellistes tingimustes ralliautoga kihutada? Tänak selgitab: «Kui on ainult pime, võib see olla päris tore. Heade tuledega näeb ilusti teed ja saab sõitu nautida. Aga kui on udune, lähevad asjad huvitavamaks, sest kaob ära arusaam, kuhu täpselt minema peab. Kõik oleneb, kui uduseks läheb, aga olud võivad osutuda päris keeruliseks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles