Järveoja uduga sõitmisest: karm, kui tead, et ees ootab 400 meetrit sirget, aga korraga avastad end kraavi serval

MERILI Luuk, Wales
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja
Ott Tänak ja Martin Järveoja Foto: @World/M-Sport

Ott Tänak ja Martin Järveoja langesid Walesi rallil kuuendale kohale, kui  15. kiiruskatsel kaotati liialt aega õhtupimeduses saabunud udu tõttu. Järveoja rääkis Eesti ajakirjanikele, et olud olid niivõrd ekstreemsed, et nad ei näinudki midagi.

«Karm, kui tead, et ees ootab 400 meetrit sirget, aga korraga avastad end kraavi servalt, siis järelikult ei näe ikka mitte midagi,» sõnas Järveoja, kes tunnistas, et võib-olla sõideti seetõttu ka konkurentidest vähem riskeerivalt.

Eestlased kaotasid katse võitnud Jari-Matti Latvalale 31,4 sekundiga. Päeva teisel pimedal katsel olid eestlased kolmandad, kuid üldkokkuvõttes see suurt midagi ei muutnud. Liider Elfyn Evansile kaotatakse +1.06,1, tiitli kindlustamist jahtivale Sebastien Ogier'le 13 sekundiga.

«Paarkümmend sekundit lähevad sellistes oludes päris kiiresti kaotsi. Sellise uduga ei pruugigi ajakaotust teada, vahel on see viis-kuus sekundit, aga siis juba üle kümne. Muidugi kaotasime palju,» selgitas ta, et pühapäeval on viiel lühikesel katsel aega keeruline tagasi sõita.

«13 sekundit on ikka päris raske – normaalsetes oludes on see ikka päris palju, aga eks paistab, mis see lõppresultaat on.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles