Tänak erilistest tingimustest: raske oli aru saada, kus teel asud

MERILI Luuk, Wales
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja said hilistel õhtutundidel puhkama minna
Ott Tänak ja Martin Järveoja said hilistel õhtutundidel puhkama minna Foto: Merili Luuk

Ott Tänak alustab Walesi ralli otsustavat päeva kuuendana, sest 15. kiiruskatsel muutsid pimedus ja udu nähtavuse nullilähedaseks ning eestlased kaotasid katsel palju aega. 

Tänak tunnistas, et on varemgi selliste oludega võidelnud, kuid võib-olla polnud eestlased piisavalt hästi ette valmistunud, sest rajal valitsenud olud olid isegi kohati hullemad kui ilmaennustus lubas. Eestlased proovisid küll vahepeal ilma tuledeta sõita, kuid seegi oli üsna komplitseeritud.

«Läks udus liiga tuledega mängimiseks. Rütm kadus ära ning see muudab sõitmise eriti keeruliseks. Raske oli aru saada, kus teel asud,» selgitas Tänak.

Tänak kaotas katse võitnud Jari-Matti Latvalale 31,4 sekundiga. Päeva teisel pimedal katsel oldi kolmandad, kuid üldkokkuvõttes see suurt midagi ei muutnud. Liider Elfyn Evansile kaotatakse +1.06,1, tiitli kindlustamist jahtivale Sebastien Ogier'le 13 sekundiga.

Pühapäeval sõidetakse rallil viis kiiruskatset. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles