Fotod ja video: suur tiitlimatš lõppes Joshua vastuolulise võiduga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raskekaallane Anthony Joshua kaitses oma IBF-i, WBA ja IBO meistritiitleid, kui alistas eile Cardiffis peetud matšis kümnenda raundi tehnilise nokaudiga Prantsusmaa poksija Carlos Takami. 

28-aastane Joshua sai juba teises raundis endal nina veriseks, sest lõi Takamiga tugevalt pead kokku. Neljandas raundis, mis osutus ka võtmeraundiks, näitasid mõlemad mehed head poksimist, kuid Joshual õnnestus Takami haagiga pikali lüüa.

Neljandas raundis sai viga ka Takami silm, mida meedikud ringi ääres hiljem kaks korda üle vaatasid. Kümnendas raundis otsustas aga kohtunik Phil Edwards matši lõpetada, mis tõi kaasa Takami silmnähtava pahameele. Ta oleks matši suutnud jätkata, kuid kohtunik ei tahtnud poksija tervisega riskeerida.

Publikule see otsus ei meeldinud ning sellest anti häälekalt teada. Joshua, kes oli matši punktidega juhtimas, ütles hiljem, et teda ei huvita, mida kohtunikud teevad. «Mina tulin võitlema, mitte ringi äärde istuma ja otsuseid tegema. Matš oli väga hea, kuniks kohtunik selle peatas. Pean Takamile austust avaldama,» ütles Joshua.

«Minu töö ei ole olla kohtunik. Usun, et inimesed tahtsid Takamit teadvuseta maas lamamas näha. Proovisin neile seda ka pakkuda,» jätkas britt.

36-aastane Takami ütles aga pärast matši, et soovib Joshuaga uuesti kohtuda. «Ma tahan kordusmatši. Mul oli 12 päeva aega selleks ette valmistuda, ma tahan temaga uuesti poksida. Ta on suur tšempion ja ma tahan teda.»

Joshua on nüüd profina pidanud 20 matši ning kõik nokaudiga võitnud. Takami arvel on 35 võitu (27 nokaudiga), 4 kaotust ja 1 viik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles