Lewis Hamilton krooniti avariist hoolimata Mehhikos neljakordseks maailmameistriks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton on nüüdsest neljakordne maailmameister.
Lewis Hamilton on nüüdsest neljakordne maailmameister. Foto: Sipa USA/Maggie Boyd/Scanpix

Vormel 1 sarja Mehhiko GP-l kindlustas tänavuse maailmameistritiitli Mercedese sõitja Lewis Hamilton. Britt põrkas avaringil kokku oma peakonkurendi Sebastian Vetteliga ning ehkki sakslane suutis tõusta rivi lõpust neljandaks, ei piisanud saadud punktidest, et kaks etappi enne hooaja lõppu tiitlilootust säilitada. Üheksandal kohal lõpetanud Hamiltonile on tegu karjääri neljanda MM-tiitliga.

Mehhiko etapi võitis Max Verstappen (Red Bull), kellele järgnesid Valtteri Bottas (Mercedes) ja Kimi Räikkönen (Ferrari). Vettel oli neljas, Esteban Ocon (Force India) viies ja Lance Stroll (Williams) kuues. Järgnesid Sergio Perez, Kevin Magnussen, Hamilton ja Fernando Alonso.

ENNE VÕIDUSÕITU:

Vormel-1 hooaja 19. etapil stardib esikohalt Sebastian Vettel (Ferrari), kes edestas eilses kvalifikatsioonis lähimat jälitajat Max Verstappenit (Red Bull) ühe kümnendikuga. Teisest reast stardivad MM-tiitli suunas liikuv Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas (mõlemad Mercedes). Kvalifikatsiooni viies oli Kimi Räikkönen (Ferrari).

Kolm etappi enne MM-sarja lõppu on Hamiltoni edu Vetteli ees 66 punkti. Et kolme võistlusega on piloodil võimalik teenida maksimaalselt 75 punkti, vajab Hamilton MM-tiitli kindlustamiseks 10 punkti, mille pälvib võistluse viienda kohaga lõpetaja.

Kui ei juhtu suurt üllatust ja Hamilton võidab oma neljanda MM-tiitli, tõuseb ta samale pulgale Vetteli ja Alain Prostiga. Enam vormel 1 MM-tiitleid on vaid Juan Manuel Fangiol (5) ja Michael Schumacheril (7).

Vormel 1 MM-sari (sõidetud 17 GP-d 20-st):

  1. Lewis Hamilton (Mercedes) 331
  2. Sebastian Vettel (Ferrari) 265
  3. Valtteri Bottas (Mercedes) 244
  4. Daniel Ricciardo (Red Bull) 192
  5. Kimi Räikkönen (Ferrari) 163
  6. Max Verstappen (Red Bull) 123
  7. Sergio Perez (Force India) 86
  8. Esteban Ocon (Force India) 73
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles