Eesti käsipallurite unistus MMist jäi ellu

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühine rõõm: Mait Patrail sai keskenduda tavapärasest enam kaitsetööle ja söötmisele, Rasmus Ots (taga) säras aga väravasuul.
Ühine rõõm: Mait Patrail sai keskenduda tavapärasest enam kaitsetööle ja söötmisele, Rasmus Ots (taga) säras aga väravasuul. Foto: Eero Vabamägi

Käsipalli MM-valikkohtumist Eesti ning Bosnia ja Hertsegoviina vahel jäi mängida 18 sekundit, Kalevi spordihalli tabloo näitas Eesti 29:25 eduseisu. Kõik oli tehtud, kuid võõrustajate peatreener Rein Suvi otsustas võtta mõtlemisaja.

«Siis tekkis vastaste peatreeneri ja joonemängijaga väike intsident. Nad pahandasid minuga, sest käsipallis ei peeta seda üldiselt heaks tavaks, kui võitja selge. Aga mõtlesin tabeliseisule ja pidasin iga väravat tähtsaks,» selgitas Suvi.

Koos lõpuvilega jõudis Mikk Pinnoneni pall ka sihile, kuid Norra kohtunikepaar otsustas: tabamus ei loe. Nii jäi kolmapäeval Sarajevos seitsme väravaga kaotanud Eesti duellides Bosniaga kokkuvõttes miinusesse, kuid säilitas tänu üleeilsele võidule lootuse heidelda 2019. aasta MMi pileti nimel. Selleks tuleb 3. ja 7. jaanuari mõõduvõttudes Šveitsiga kindlasti plussi jääda ja loota, et Šveits ja Bosnia sobivalt mängivad – play-off’i pääseb vaid alagrupi parim meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles