Tänak Toyotasse siirdumisest: eesmärk pole mitte Montes võita, vaid tiitlile sõita

Merili Luuk, Wales
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier ja Ott Tänak.
Sebastien Ogier ja Ott Tänak. Foto: @World/M-Sport

Ott Tänak ja Martin Järveoja lõpetasid Walesi MM-ralli kuuenda kohaga. See tulemus tähendab, et nii M-Sporti meeskond kui ka Sebastien Ogier' on 2017. aasta maailmameistrid. «Väga positiivne nii M-Sporti kui Sebastieni jaoks. See meeskondlik tiitel oli Malcolmile (Wilson, tiimiboss – toim) väga tähtis, aga ma arvan, et sõitjate oma vast olulisemgi. Oli tähtis, et Seb selle täna suudaks ära võtta ja õnneks ka võttis,» rääkis Tänak ralli kokkuvõtteks.

Tänaku enda ralli läks laupäeva õhtu nahka, kui pimedas ja udus kihutades kaotas ta parimatele üle poole minuti. See kukutas ta nii poodiumikonkurentsist, kui sisuliselt ka tiitlijahist. Ralli viimasel katsel tõstis Tänak juba jala gaasipedaalilt, et mitte liiga kiiret aega näidata. «Teadsime, et kõik oleneb sellest, kuidas Sebil läheb ja nii mina kui ka Elfyn (ralli võitnud Evans) pidime võimaldama, et ta saaks viimaselt katselt kindlasti selle ühe punkti juurde, kui Thierry (Neuville, MM-sarjas Tänaku ees teiseks tõusnud Hyundai esisõitja) võidab viis. Umbes-täpselt nii ka läks ja tal õnnestus kaks võtta. Suhteliselt perfektne,» selgitas saarlane, et hoo maha võtmine oli juba ammu kokku lepitud.

Kuigi tiitlid on nüüd jagatud, läheb Tänak ka hooaja viimasele etapile Austraalias kõrge koha sooviga. «Me oleme sportlased ja anname endast alati maksimumi. Kindlasti läheme ja sõidame,» rääkis saarlane, kelle jaoks on tegu viimase võistlusega M-Sportis, enne kui ta tulevaks hooajaks Toyotasse siirdub.

Walesis sai Toyota parimana Jari-Matti Latvala kirja viienda koha, kuid nii tema kui ka Esapekka Lappi kurtsid, et Yarise võistlusmasin oli libedatel teedel kohati juhitamatu. Lisaks läksid Latvala eelmised neli rallit tehnikamurede nahka, mille tulemusel pudenes soomlane tiitlikonkurentsist.

Tänak nende hädade pärast oma pead ei vaeva. «Ma olen seda ka varem öelnud, et see on nende esimene aasta ja nad on rohkem konkurentsis, kui kõik oskasid arvata. Kui nad esimesel aastal suudavad juba nii kiired olla, siis …» jättis Tänak lause lõpu õhku rippuma. «Ilmselgelt on seal tööd teha, aga potentsiaali on kõvasti. Selliste otsuste põhjal ei vaadata tänast päeva ja tulevikku ja meil on plaanid pikemad. Eesmärk ei ole Monte Carlo ralli võita vaid minna tiitlit võitma.»

Esimesed testsõidud teeb Tänak Toyotaga detsembris. Enne seda tuleb veel ära sõita mainitud Austraalia etapp ning siis lõpetada oma M-Sporti seiklus suure tiitlipeoga, mis peetakse maha alles pärast hooaja lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles