Mourinho sõnum oma fännidele: vahel tasub pigem vait olla

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Mourinhole ei meeldi, kui fännid põhjuseta oma mängijaid kritiseerivad.
Jose Mourinhole ei meeldi, kui fännid põhjuseta oma mängijaid kritiseerivad. Foto: Martin Rickett/PA Wire/PA Images/Scanpix

Manchester Unitedi jalgpalliklubi peatreener Jose Mourinho oli pärast eilset 1:0 liigavõitu Tottenhami üle oma klubi fännide käitumisest niivõrd häiritud, et võttis sel teemal sõna mitte korra, vaid lausa kaks korda. Portugallasele ei mahtunud nimelt pähe, miks osa poolehoidjaid oma mängijaid kritiseerib.

Mourinho vahetas 70. minutil välja aktiivselt tegutsenud Marcus Rashfordi ja Old Traffordi publik tervitas seda sammu vilekooriga. Just Rashfordi asemele tulnud Anthony Martial lõi aga 81. minutil kohtumise ainsa värava ja tõi Unitedile magusa 1:0 võidu. Lõpuvile kõlades heitis Mourinho pilgu tribüünidele ja asetas sõrme suule, andes sellega selgelt mõista, mida ta poolehoidjate käitumisest arvab.

«Teatud käitumisest ei saa ma tõesõna aru. Miks? Kas nad (fännid – toim) on Punased Kuradid või ei ole? Vahel tundub, et ei ole, sest kõik ründajad tegutsevad imeliselt hästi,» lausus Mourinho pärast kohtumist Sky Sportsile antud intervjuus. «Seekord mängisid kaks meie ründajat kolme tippkaitsja vastu – Euroopast paremaid ei leiea – ja pidid lisaks ka kaitsetööd tegema, kuna vastaste kaitsjad toovad ise võimalusel palli väga osavalt kaitsest üles.»

Küsimusele, mida pidi tähistama huultele asetatud sõrm, vastas Mourinho: «Mõned inimesed räägivad liiga palju. Rahunegu, võtku vabalt. Võtku natukenegi vabamalt. Pole vaja liiga palju rääkida – aina rääkida, rääkida, rääkida. Võtku vabalt.»

Pisut hiljem võttis ta teema uuesti üles, kui rääkis klubi enda telekanaliga MUTV. Romelu Lukaku ei löönud seekord küll ise väravat, ent andis Martiali tabamusele söödu ning tabas teisel poolajal korra ka pealöögiga posti. «Fännid võiksid mulle selgitada, miks nad teda ei toeta, sest ta annab platsil endast kõik. Pole aus, kui su panust hinnatakse vaid selle järgi, kas lõid värava või mitte. See pole sugugi aus. Nii et jah, ma olen pettunud, aga mitte temas. Temaga olen ma väga rahul,» sõnas Mourinho.

United on Inglismaa liigatabelis teisel kohal, esikohta hoidvast Manchester Cityst jäädakse kümne vooru järel maha viie punktiga. City on teinud hooajale pea täiusliku alguse, sest kümnest kohtumisest on võidetud üheksa ja vaid korra viiki lepitud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles