Imelisele tähisele liginev Federer võitis aasta seitsmenda turniiri

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer sai koduse Baseli turniiri võidukarika kätte võtta juba kaheksandat korda.
Roger Federer sai koduse Baseli turniiri võidukarika kätte võtta juba kaheksandat korda. Foto: Alexandra Wey/AP/Scanpix

Baseli tenniseturniiril jäi kodupubliku rõõmuks löömatuks igihaljas Roger Federer, kes alistas finaalis 6:7 (5), 6:4, 6:3 argentiinlase Juan Martin del Potro.

Karjääri 95. turniirivõidu saanud Federerile oli tegu käesoleval kalendriaastal juba seitsmenda esikohaga, kusjuures arvestatava osa aastast jättis 36-aastane šveitslane vigastuse tõttu vahele. Lisaks triumfidele Austraalia lahtistel ja Wimbledonis on tema auhinnakapis tänavusest aastast veel Indian Wellsi, Miami, Halle, Shanghai ja tänasest ka Baseli turniiri esikohakarikas.

Kaasaegse tennise ajastul ehk alates 1968. aastast on Federerist rohkem turniirivõite (109) vaid Jimmy Connorsil. Baseli turniiri esikohaga tõusis Federer selles tabelis ainuisikuliselt teiseks, seni jagas ta positsiooni Ivan Lendliga. Baseli turniiri võitis Federer läbi aegade kaheksandat korda.

Võit jätab šveitslasele ühtlasi jätkuvalt võimaluse lõpetada aasta esireketina. Praegu on ta edetabelis Rafael Nadali järel teisel kohal. Finaalis kaotanud del Potro võinuks aga võiduga kindlustada koha aastalõputurniiril, nüüd peab ta selleks jõudma eesootaval Pariisi turniiril vähemalt poolfinaali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles