Järveoja tunnustas maailmameistrit: Ogier on nagu kass, kes kukub alati käppadele

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Järveoja.
Martin Järveoja. Foto: @World/M-Sport

Ott Tänaku kaardilugeja Martin Järveoja sõnas Walesi ralli järel Kuku raadio autospordisaatele «Piloot» antud intervjuus, et poodiumikoht kadus käest laupäeva õhtupimeduses sõidetud katsetel. Ühtlasi tunnustas Järveoja tiimijuhti Malcolm Wilsonit, kelle aastatepikkune töö ja vaev said Walesis kahe MM-tiitli näol väärilise tasu.

«Kaks pikka päeva, reede ja laupäev, läksid üsna võitlusliku sõiduga. Kahjuks esimene pimeda katse, mida sõitsime udus, tegi meie jaoks negatiivses võtmes üsna suure vahe sisse. Sinna läks poodiumikoht, enne olime poodiumil ja sõitsime selle kiirusega, et seal ka lõpetada. Aga selline see ralli on, vahel ilmastikuolud ei mängi [kaarte] niimoodi kätte, nagu oleks vaja,» tõdes Järveoja.

Mis konkurentidele sel katsel edu tõi? «Näiteks Jari-Matti [Latvala] võttis seal natuke rohkem riske. Ka Sebastienil [Ogier] läks rehv ja katse lõpu tuli ta ilma ühe pidurita – selle koha pealt on ta ikka kõva sõidumees! Kuskilt lugesin, et ta on nagu kass, kui kukub, siis kukub alati käppadele, suudab alati igast olukorras ilusti välja tulla. Aga eks see teebki temast sellise meistri,» kiitis Järveoja.

Austraaliasse minnakse tema sõnul püüdma MM-sarja teist kohta. «Nüüd on selles mõttes meil endal ka hooaja kokkuvõttes poodium kindlustatud, selle pealt on hea minna võitlema teise koha eest. Selle ralliga aitasime kindlustada Sebastianil maailmameistritiitlit, muidugi oleks võinud lennata ka power stage’il ja võtta mõned väärtuslikud punktid, aga seekord otsustasime niipidi. Tiimile väga suur saavutus, et nii läks ja mõlemad tiitlid tulid selle ralliga ära. Eks paistab, mis Austraalias saama hakkab, kindlasti läheme väga kiiresti sõitma. Vaatame, mis lõppresultaat tuleb.»

Mida tähendavad tiitlid M-Spordi tiimijuhile Malcolm Wilsonile? Järveoja sõnul on tegu tasuga aastatepikkuse meeletu töö eest. «Ta on selles alas nii palju olnud ja autosporti nii palju panustanud. Vaatame kõiki neid regioone, kus sõidetakse M-Spordi autodega! Maailma pildis vaadates on rallimaailma kõvasti andnud ja see oli talle suurim kingitus, et sellest aastat tulid talle mõlemad tiitlid. Tohutu panus, mida ta on selle ala arendamisse teinud, on suurepärane,» sõnas Järveoja.

Ta tuletas meelde, et Wilson on meistritiitlite nimel kõik mängu pannud, sealhulgas suure hulga oma raha. «Näha ja kuulda on olnud, et ta on tõsiselt panustanud ja pole kuskilt tagasi hoidnud, on võimaldanud kõike, mis on võimalik olnud. Kindlasti pole see olnud temale ja tema rahakotile lihtne aasta, aga vahel nii on, et tuleb kõvasti panustada, siis tuleb ka tulemus,» tunnustas Järveoja Wilsonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles