TLÜ/Kalevi juht: Roosi poolt viljeletav korvpall oli vanade meeste jaoks liiga keeruline (1)

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raido Roos (taamal)
Raido Roos (taamal) Foto: Toomas Tatar/Õhtuleht

Tallinna Ülikool Kalevi korvpallimeeskonna peatreener Raido Roos taandati klubi omaniku ja juhi Sten-Erik Jantsoni sõnul ametist seepärast, et võistkond on kogu senise hooaja esinenud selgelt allapoole oma võimeid.

Kalevil on tänase seisuga Eesti ja Balti liigas kokku kaks võitu ja neli kaotust. 

«Otsus Raido peatreeneri ametist taandada tuli väga raske südamega, sest olen temaga koos korvpalli mänginud alates sellest ajast, kui olime mõlemad põlvepikkused poisid,» ütleb 33-aastane Jantson alustuseks.

Sten-Erik, miks Kalevi klubi Raido Roosi vallandas?

Ma rõhutaksin esiteks, et ta tagandati peatreeneri kohustustest, mitte ei vallandatud klubi tegemistest. Võimalik, et ta jätkab meeskonnas mõnes teises rollis.

Põhjus, miks sellise otsuse langetasime, seisneb meeskonna tänavuses mängupildis. Kui tahame kevadeks play-off'i jõuda, siis me ei saa täna oma lähikonkurentidele Valgale ja Raplale kaotada 20 punktiga ning G4S Noortemeeskonnalt lisajõudu saanud TTÜ ja Pärnuga mängida kui võrdne võrdsega. Sellistes mängudes peaksime konkreetselt algusest peale oma paremuse maksma panema, sest meie komplekteeritavus on hoopis teisel tasemel kui TTÜ-l ja Pärnul. Meil on meeskonnas kümme mängijat, kes on oma varasemates võistkondades olnud selged liidrid. Seda arvestades polnud tulemused lihtsalt vastuvõetavad.

Mida Raido sinu hinnangul valesti tegi?

Korvpall, mida Raido viljeleb, on liiga keeruline vanade meeste jaoks. Meil on meeskonnas mitmeid mängijaid, kes tulevad õhtuti trenni pärast pikka tööpäeva. Ei ole mõistlik hakata 30+ vanuses mehi sellistel hetkedel ümber õpetama. Vastupidi, nendega peaks lõbusat korvpalli mängima. Paljud kritiseerivad Jorri (Andres Sõbra hüüdnimi - toim.), et ta ei joonistanud timeout'ide ajal tahvlile midagi, aga fakt on see, et tema käe all oli Rakvere aastaid tipus. Ja tipus olid nad seepärast, et nad mängisid lõbusat korvpalli. Täna on aga mitmetel meie mängijatel mängupäeval närv sees, sest nad ei tea, kas nad üldse väljakulegi pääsevad.

Kas niivõrd suurt otsust polnud siiski veidi vara teha? On alles oktoobrikuu.

Ütlesime pärast Rapla-kaotust, et oktoobri lõpuks peab meeskonna mängupilt olema muutunud, vastasel juhul ootavad klubi ees muudatused. Aga meie mäng ei ole muutunud, eilne TTÜ-ga kohtumine tõestas seda - saime liiga raske võidu. 

Kas ma saan õigesti aru, et Kalev tahab peatreeneriks tuua Gert Kullamäed?

Jah, tema on meie esimene valik sellele kohale. Kui ta novembri keskpaigas Eestisse naaseb (Kullamäe on viimased paar kuud olnud Saksamaal end täiendamas - toim.), siis istume temaga maha ja arutame seda asja. 

Kullamäe ütles ise täna, et ta on kuni detsembri keskpaigani hõivatud, sest läheb kuu aja pärast veel ka kaheks nädalaks Hispaaniasse teadmisi omandama. Kas Roosi ajutiseks asendajaks määratud Kalle Klandorf saab üksi kogu selle aja meeskonna juhendamisega hakkama?

Miks ta siis ei saa. Kalle on just selline treener, kes hoiab treeningud lihtsad. Ta oskab mängijaid mängimist nautima panna ja just seda me vajamegi.

Ja Klandorf hakkab tõesti üksi viima läbi nii jõu- kui pallitrenne?

Hetkeseisuga küll.

Lõpetuseks, Kullamäe ütles ka seda, et tema treeneriks tulemise eeldus oleks abitreeneri olemasolu. Roos tegutses tänavu aga üksinda. Kas Kullamäe soov täidetaks?

Jah, oleme valmis ka abitreeneri võtma.

Abitreener võiks siis olla Roos ise?

Kalle ja Raido pidid seda küsimust täna omavahel arutama.

Loe ka: Hooaega kehvalt alustanud Kalev otsustas peatreenerit vahetada, lisatud Roosi kommentaar

Loe ka: TLÜ/Kalevi peatreenerikandidaat Kullamäe: Roosi vallandamine tuleb mulle üllatusena

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles