Snuukritäht O’Sullivan ülistas talle ketuka andnud tulevikutähte

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie O'Sullivan.
Ronnie O'Sullivan. Foto: PAUL ELLIS/AFP

Viiekordne snuukri maailmameister Ronnie O’Sullivan võitis veidi enam kui nädal tagasi Inglise lahtiste tippturniiri, kui alistas finaalis ülivõimsalt 9:2 Kyren Wilsoni. Üks edu ei garanteeri aga teist – nüüd võistlevad snuukrimängijad Hiinas ja seal tuli O’Sullivanil kii pakkida juba avaringis, kirjutab BBC.

Superstaari turniirile tõmbas varakult kriipsu peale maailma edetabelis 53. real paiknev Yan Bingtao, kes on alles 17-aastane. Hiinlane tümitas koduturniiril O’Sullivani 6:1, sealjuures ei saanud inglane viimases neljas mängus sisse ühtegi kuuli.

«Yan mängis fantastiliselt. Võib-olla vaid Stephen Hendry ja John Higgins on varem minu vastu nõnda hästi mänginud,» võrdles O’Sullivan tulevikutähte ala legendidega, kel on kahe peale kokku 11 MM-tiitlit. «Ma ei teinud peale paaril kuulil eksimise otseselt midagi valesti. Kui Yan nii edasi mängib, saab tema alistamine siin turniiril olema väga keeruline. Kui ta suudab nii mängida järjepidevalt, võidab ta palju turniire. Tal on väga mitmekülgsed oskused, hea temperament ning ta kannab selle kõik välja.»

Teises ringis kohtub Yan Bingtao Ricky Waldeniga.

Suurüllatusena langes turniiril juba avaringis konkurentsist ka Hiina nimekaim snuukrimängija Ding Junhui, kes vandus 4:6 alla Oliver Linesile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles