Federer võttis Djokovicilt olulise esikoha

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer sai koduse Baseli turniiri võidukarika kätte võtta juba kaheksandat korda.
Roger Federer sai koduse Baseli turniiri võidukarika kätte võtta juba kaheksandat korda. Foto: Alexandra Wey/AP/Scanpix

Kes on maailma edukaim tennisist? Kuni eelmise nädalavahetuseni võis vähemalt ühes mõõtmes selleks pidada Novak Djokovici, kes ületas karjääri jooksul võidetud auhinnarahade poolest kõik konkurendid. Serblase kehv hooaeg ning Roger Federeri triumf möödunud nädalavahetusel Baseli turniiril kergitasid aga maailma edetabelis teist kohta hoidva šveitslase taas esikohale.

Kodumaal finaalis kolmes setis Juan Martin del Potro alistanud Federer võitis lisaks karikale ka 395 850 eurot. Kokku on 19-kordne suure slämmi tšempion nüüd karjääri peale auhinnarahadena teeninud 94 347 648 eurot. International Buisness Times kirjutab, et sellega kerkis Federer esimest korda pärast 2016. aasta juunikuud vastavasisulise paremusjärjestuse tippu. Varasemalt esikohta hoidnud Djokovic on võitnud «kõigest» 94 306 183 eurot ehk jääb konkurendile alla veidi rohkem kui 40 000 euroga.

Ka edetabeli kolmas mees ei ole ilmselt kellelegi üllatus – selleks on ATP hetke esinumber Rafael Nadal. Küll aga on veidi üllatav, kui kaugele hispaanlane teenistuselt oma suurtest rivaalidest jääb – tema kukrusse on võitude ees potsatanud vaid 78,3 miljonit eurot.

Auhinnarahade põhjal ei saa välja kuulutada maailma rahakaimat tennisisti, sest sinna pole sisse arvestatud sportlaste kõikvõimalikud sponsorlepingud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles