FIFA kavatseb asendada suvise tippturniiri klubide MMiga

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo suudlemas klubide MMi trofeed.
Cristiano Ronaldo suudlemas klubide MMi trofeed. Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters/Scanpix

Saksamaa jalgpalliliidu president Reinhard Grindel paljastas, et ala katuseorganisatsioon FIFA plaanib praegu seitsme meeskonna osavõtul peetava klubide MMi osalejaskonda viia 24 tiimi peale ning kolida võistluse juunikuusse, kui enamik rahvusliigasid puhkab.

Praegu peetakse klubide MMi iga detsember ning kohal on Meistrite liiga või selle ekvivalendi võitja igast maailmajaost, lisaks korraldajariigi esindaja. Näiteks on tänavusel Araabia Ühendemiraatides toimuval turniiril on praeguseks koha taganud kohalik klubi Al-Jazira, Auckland City Uus Meremaalt, Pachuca Mehhikost ning Euroopa esindajana Madridi Real.

2021. aastast võib klubide MM saada aga sootuks uue näo – kokku pandaks kolm kaheksaliikmelist alagruppi ja turniir vältaks 18 päeva. 24 klubi suvine mõõduvõtt tähendaks, et sisuliselt asendaks see senist kaheksa osalejaga Maailmajagude karikaturniiri rahvuskoondistele. Viimane on traditsiooniliselt olnud peaprooviks MM-finaalturniirile, kuid 2021. suvel see mõeldav ei ole – järgmise aasta MM peetakse hilissügisel Kataris ning suvise turniiri pidamine oleks kuumuses mõeldamatu. Tõenäoliselt võiks klubide MMi võõrustada Hiina, kust on pärit võistluse peasponsor Alibaba.

On kaheldav, kui entusiastlikult revolutsiooniline pika turniiri plaan maailma tippliigade poolt vastu võetakse. Grindel rõhutas ka omalt poolt: «Mängijad vajavad juunis puhkust ning taastumisaega. FIFA peaks keskenduma rahvuskoondiste turniiridele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles