Nadal: hispaanlased armastavad katalaane, sellepärast olemegi kurvad

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal.
Rafael Nadal. Foto: Andy Wong/AP

Rafael Nadal on küll ise sündinud Mallorcal, kuid tal on sügavad sidemed ka Katalooniaga. Näiteks mängis tennisetähe onu Miguel Angel Nadal pikki aastaid Barcelona vutiklubis. Praegu käivat vägikaikavedu Kataloonia ja Hispaania keskvalitsuse vahel kommenteerides jääb maailma tennise esinumber diplomaatiliseks.

«Ma sündisin demokraatlikus riigis, nii et usun enda riiki ja enda rahvasse,» sõnas Nadal. «Ta peate mõistma, et mul on väga keeruline sellistele küsimustele vastata, sest asjad on väga tundlikud. Kõik, mida ma ütlen, riivab kedagi, sest alati leidub keegi, kes on vastupidisel arvamusel. Mul on väga keeruline rääkida sajaprotsendilise aususega, sest nii saab keegi kahju ning kahjusid on juba olnud piisavalt.

Ainus, mida ma soovin, on, et asjad läheksid paremaks. Ma ei taha et Kataloonias oleks inimeste vahel lõhe. Tunnen end Katalooniale väga lähedaselt, ma armastan katalaane ja enamik hispaanlasi tunneb samuti. Armastus - ülejäänud Hispaania armastab Katalooniat. Ja see ongi põhjus. Põhjus, miks me oleme tekkinud olukorra pärast kurvad.»

Nadal võistleb sel nädalal Paris Masters turniiril. Maailma teine reket Roger Federer otsustas Prantsusmaal võistlemisest loobuda ja kehale enne hooaja lõppu veidi puhkust anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles