Manchester Unitedi kodumängul tehakse kompliment Leedu jalgpallile

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu jalgpallikohtunik Gediminas Mažeika.
Leedu jalgpallikohtunik Gediminas Mažeika. Foto: Neil Baynes/Pixathlon/SIPA/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liiga A-alagrupi tänast kohtumist Manchester United - Lissaboni Benfica vilistab Leedu kohtunikebrigaad eesotsas Gediminas Mažeikaga. Tegemist on Baltimaade jalgpallikohtunike lähimineviku kõige prestiižsema määramisega.

Mažeika jaoks on tegu karjääri teise Meistrite liiga kohtumisega. Debüüdi tegi ta eelmise aasta detsembris, kui ohjas kohtumist Leverkuseni Bayer – AS Monaco, ent selle kaal polnud kuigi suur, sest mõlemad klubid olid juba edasipääsu taganud.

Tänase United – Benfica kohtumise tähtsus on suurem, sest võõrustajatel on võimalik kindlustada edasipääs ja seni kõik kolm mängu kaotanud külalised vajavad hädasti punktilisa. Mažeika määramine on kohtunike kontekstis suur kompliment Leedu jalgpallile.

Mažeika on sel hooajal juba teenindanud ühte Euroopa liiga alagrupiturniiri kohtumist. Nii tema kui ka Läti kohtunik Andris Treimanis on mõlemad saanud Euroopa liigasse järjekindlalt määramisi juba teist hooaega järjest. Eesti kohtunik vilistas nii kõrge taseme mängu viimati 2015. aasta novembris, kui Kristo Tohveri juhitud brigaad ohjas Euroopa liiga alagrupimängu Skenderbeu Korce – Lissaboni Sporting.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles