M-Sport leidis Tänakust vabanevale kohale tuttava täitja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elfyn Evans
Elfyn Evans Foto: @World/M-Sport

Äsja Walesi MM-ralli võitnud Elfyn Evans saab uuel hooajal koha M-Sporti võistkonna põhitiimis, kirjutab portaal Autosport.

Tänavu sõsartiimis DMACKis sõitnud Evansile vabaneb koht tänu Ott Tänakule, kes liitub uuest hooajast Toyotaga. M-Sporti tiimipealik Malcolm Wilson üritab endiselt sõlmida lepingut ka äsja MM-tiitli kindlustanud Sebastien Ogier’ga ning on Autosporti väitel sellele lähedale jõudnud. Kui Ogier on lepingule allkirja andnud, avalikustatakse ka Evansi liitumine.

Kahel viimasel hooajal DMACKidega sõitnud 28-aastane Evans naaseks selle käiguga Michelini rehvidele. Mullu võitis ta Briti meistrivõistlused ning tegi sel hooajal MM-sarjas kaasa täisprogrammi. M-Sporti autoga sai ta tänu WRC akadeemia võitmisele MM-sarjas kätt proovida juba 2013. aastal, kui lõpetas Itaalia ja Saksamaa ralli kuuendana ning oli Suurbritannia rallil kaheksas.

2014. ja 2015. aastal sõitis ta juba M-Sporti põhitiimis, kerkides kaks korda poodiumile ning lõpetades hooajad vastavalt kaheksanda ja seitsmenda kohaga. Seejärel liigutas M-Sport Evansi DMACKi võistkonda ning tänavune aasta on olnud britile karjääri edukaim – lisaks debüütvõidule Walesis oli ta nii Argentinas kui ka Soomes teine.

Ühtlasi kirjutab Autosport ka võimalusest, et Ogier siirudb Citroёni ridadesse või tõmbab karjäärile sootuks joone alla. Sellisel juhul saaks M-Spordis suurema rolli Teemu Suninen, kellele on praegu ette nähtud uuel hooajal vähemalt kuus MM-etappi. Tänavu tegi Suninen suurema osa hooajast kaasa WRC2-sarjas, kuid sai Poolas ja Soomes WRC-autoga sõites vastavalt kuuenda ja neljanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles