Manchesteri ja Napoli fännidele määrati õhtuse mängu eel veider keeld

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Napoli fännidele meeldib mürtsu teha.
Napoli fännidele meeldib mürtsu teha. Foto: CIRO DE LUCA/Reuters/Scanpix

Täna õhtul kohtuvad Meistrite liigas Napoli ja Manchester City, kuid San Paolo staadionile siirduvad fännid peavad arvestama ühe kummalise nõudmisega. Nimelt ei tohi keegi staadionile siseneda, kandes pükstel rihma.

Jaburana kõlava keelu põhjus on tegelikult tõsine – kaks nädalat tagasi mängiti Manchesteris ning toona korraldati Manchesteris enne mängu mitu löömingut, kus püksirihmad läksid käiku relvadena. Vähemalt kolm inimest sai viga ning üks Napoli poolehoidja on selle eest juba ka viieks kuuks trellide taha saadetud. Tänane keeld kehtib vaid staadionil, kuid ühtviisi nii mõlema meeskonna fännidele kui ka staadionitöötajatele ja meedia esindajatele. Pep Guardiola  ilmselt siiski pükstelt rihma mängu eel maha võtma ei pea...

City fänniklubi peasekretär Kevin Parker peab keeldu aga naeruväärseks. «See on pöörane. Ma tean, et Napoli fännidega oli probleeme, aga millal on inglased käinud kuskil püksirihmadega vehkimas? Miks peaks äkitselt City fännidele karistuse määrama?» imestas ta Evening Standardi vahendusel.

Tegu pole esimese korraga, kui City on distsipliiniveski hammaste vahele sattunud, ilma et selles ise eriti süüdi oleks. 2015. aastal solvus UEFA klubi peale, kuna fännid vilistasid mängu eel Meistrite liiga hümni välja, ja algatas City vastu uurimise. 2014. aastal mängiti aga Moskva CSKAga tühjade tribüünide ees, sest Venemaa meeskonnale oli määratud karistus fännide rassistliku käitumise eest.

Tänane kohtumine on eriti tähtis just Napolile, sest City on võitnud kõik kolm senipeetud mängu. Kahe nädala eest saadi Napolist kodus jagu 2:1 ja edestatakse neid nüüd alagrupis kuue punktiga. Kui Napoli peaks ka täna kaotama ja grupi punast laternat Feyenoordi võõrustav Donetski Šahtar võitma, läheb itaallastel edasipääsu püüdmine juba üliraskeks.

Itaalia ja Inglismaa fännide vahelise kakluse hirm on aga igati põhjendatud, mida tõestas ka eilne õhtu, kui Roomas kohtusid AS Roma ja Chelsea. Enne mängu ründas Roma ultrate rühmitus Kolosseumi lähistel asuvas Shamrocki pubis joonud inglasi. Ehkki kohalikud lasid peale rusikate käiku ka kaikad, ei saanud keegi tõsiselt vigastada ning Roma fännid põgenesid pubist kiiresti. Peagi kohale saabunud politsei piiras kvartali sisse ning loodab videokaamerate abiga huligaanid tuvastada.

Tõsisemalt läks Roomas lööminguks viis aastat tagasi, kui Roomat külastas Tottenham. Enne Euroopa liiga mängu Lazioga peksti ja pussitati Inglismaa fänne, kellest neli said tõsisemalt vigastada ja üks jäeti pikaks ajaks haiglaravile. Kaks itaallasest huligaani said kakluse tagajärjel viieaastase staadionikeelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles