Viljandi näitas Viimsi vastu jõudu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti käsipalli meistrivõistlustel alistas Viljandi 32:22 koduväljakul mänginud Viimsi. 

Eelmise hooaja pronksiseeria kordusetendus kulges suhteliselt ühepoolselt.  Viljandi võitis juba avapoolaja 16:10 ning jätkas domineerimist ka teisel poolajal. Viljandi kasuks viskasid Volodõmõr Maslak ja Raiko Roosna 5 väravat, kaotajate resultatiivseim oli 4 väravaga Tarmo Ulla.

ENNE MÄNGU

Mulgid peavad kolme päeva sees juba teise kohtumise, sest alles teisipäeva õhtul teeniti pilet Eesti karikavõistluste finaalnelikusse. Võõrsil alistati Tartu Ülikool 30:29 ja kahe mängu kokkuvõttes 58:53. «Ma ei usu, et tihe graafik füüsiliselt probleemne on, oleme ju juba aastaid harjunud Balti liigaski kaks kohtumist kahe päevaga pidama,» arvas Viljandi HC peatreener Marko Koks.

«Karikasarjas on edasipääs esmatähtis ja nii oli napil võidul isegi emotsionaalselt positiivne mõju,» sõnas eelmisel nädalal kannakõõluse rebestanud Koks. «Öeldakse ju, et parem kehva mänguga võita kui hea mänguga kaotada. Nüüd on vastas viimaste aastate kõva konkurent, aga statistika on selleks, et seda muuta. Ei päevad ega hooajad ole vennad.»

Viljandi HC loodab neljapäevaseks mänguks registreerida ühe põneva uustulnuka. «Jõudsime kokkuleppele Minski Dinamo eest Meistrite liigaski esinenud paremääre Andrei Hapaliga. Vasakukäeline 25aastane valgevenelane toob meile nii kogemust, huvitavat viskearsenali kui jooksujõudu. Mitmes mõttes Ott Variku tüüpi mängija,» kirjeldas Koks uut värvatut, kes mullu teenis leiba tugevas Makedoonia klubis RK Eurofarm Rabotnik.

Pinnonen: loodame, et Otsal pole sama hea päev kui koondisemängus

Viimsilased kaotasid viimased kaks liigamängu, sest nii Serviti kui Kehra panid oma paremuse maksma. «Loomulikult tahaks kaotustejada peatada ning mullust põhiturniiri koduvõitude traditsiooni jätkata, aga kas õnnestub, seda näeme neljapäeva õhtul,» sõnas HC Viimsi/Tööriistamarketi peatreener Ain Pinnonen.

«Viljandi oli siin karikasarjas raskustes Tartu Ülikooliga, aga samamoodi oli meil probleeme Põlva/Arcwoodiga,» vihjas Pinnonen, et esiiiiga tipud võiks vabalt meistriliigas hakkama saada. «Vastas on vahetu konkurent, mis teeb kohtumiseks valmistumise isegi lihtsamaks, sest mängijad kindlasti suudavad end psühholoogiliselt paremini valmis panna.»

Pinnonen tunnistas lihtsat tõde, et väravavahi ülemängimine on käsipallis oluline. «Ja vastaste väravasuul on Rasmus Ots, kes bosnialaste vastu tegi väga hea mängu. Nüüd peavad meie poisid teda üle kavaldama, nii et loodame, et homme Rasmusel nii hea päev pole,» lõpetas Pinnonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles