Tottenham põrmustas Reali ja lõpetas hispaanlaste vinge seeria

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tottenhami sangariks kerkis kaks väravat löönud Dele Alli.
Tottenhami sangariks kerkis kaks väravat löönud Dele Alli. Foto: David Klein/Sportimage/PA Images/Scanpix

Tottenham Hotspur ei andnud pühal Wembley vutimurul Madridi Reali meeskonnale mingit võimalust – Meistrite liigas võeti läbi Dele Alli kahe ja Christian Erikseni ühe tabamuse 3:1 võit. Reali auvärava eest hoolitses Cristiano Ronaldo.

Reali jaoks lõpetas kaotus võimsa seeria – juba 30 järjestikkust mängu polnud nad Meistrite liiga alagrupiturniiril kaotusekibedust tundma pidanud. Viimane alagrupikaotus jäi aastasse 2012, kui Dortmundi Borussia oli kodus Realist 2:1 üle.

Ühtlasi jäi samasse hooaega viimane juhus, kui Real kahe mängu kokkuvõttes grupivastasest üle ei suutnud olla, sest sakslastega tehti kodus 2:2 viik. Nüüd kordas sama Tottenham: Madridis mängisid meeskonnad 1:1 viiki.

Viimati kaotas Real Inglise meeskonnale 2009. aastal, kui kaheksandikfinaalides jäädi kahel korral alla Liverpoolile - ühel puhul suisa 0:4. Toonasest hooajast pärineb ka viimane kord, kui alagrupis kahe väravaga kaotati - 0:2 Juventusele.

Real tegi matši peale 19 pealelööki, millest raamide vahele läksid kümme. Lisaks oli neil 11 nurgalööki Tottenhami ühe vastu. Palli vallati 57% mängust ning kohtumises anti 251 täpset söötu rohkem kui vastased. Aga tabloo näitas lõpuks kodumeeskonna 3:1 paremust.

«See oli meile imeline võit. Ma olen väga õnnelik ja uhke oma mängijate üle – tahan neid õnnitleda. Nad esinesid suurepäraselt,» võttis võidu kokku peatreener Mauricio Pochettino. Võiduga kindlustas Tottenham ühtlasi koha play-offis.

«Muidugi on võit meie jaoks ülioluline – mängijatele, fännidele ja klubile, sest see tuli maailma parima meeskonna Madridi Reali vastu. On imeline tunne, kui nendega võitled ja võidad. Aga hooaja lõpuni on pikk tee,» rõhutas peatreener, et mängijad ei tohi lasta peadel pilvedesse kerkida, sest juba pühapäeval ootab koduliigas ees derbimäng Crystal Palace'iga, mis samamoodi võita tuleb.

Realil on koos seitse punkti ja sellega hoitakse H-alagrupis teist kohta. Kahe punkti peal on nii Borussia kui ka Nicosia Apoel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles