McLareni mehaanik pajatas Räikköneni kiiruseületamisest lustaka loo

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: Toru Takahashi/AP/Scanpix

F1-meeskonna McLareni endine mehaanik Marc Priestley kirjeldab oma äsja ilmunud raamatus ilmekalt üht Kimi Räikköneniga juhtunud seika.

Räikkönen pidi ajal, kui ta veel McLarenis sõitis (2002-2006), osalema Ida-Prantsusmaal Paul Ricardi ringrajal toimuval testisõidul. Soomlane hakkas aga oma Šveitsi kodust veidi liiga hilja tulema ja jäi politseile vahele.

«Meie päralt oli sel päeval kogu rada, et saaksime rahulikult ajakirjanike ja teiste meeskondade jälgimiseta uusi juppe katsetada. Aga hommikul kell kaheksa ei olnud Räikköneni veel näha,» kirjutas Priestley.

«Peagi sai testirühma pealik telefonikõne. Helistas Kimi, kes ütles, et ta tuleb Mersuga ja jääb veidi hiljaks. Ta lisas, et Prantsusmaa politsei oli sõitnud talle vastu ja pannud tuled vilkuma, sest Kimi ei sõitnud lubatud kiirusel.»

Räikkönen oli langetanud hetkega otsuse ning vajutanud gaasi põhja. Politsei jäi seepeale kaugele maha. Jäämehel oli siiski ka väike palve tiimile.

«Ta soovis, et jätaksime ühe tagavarasissepääsu lahti, et ta saaks sealt otse sisse tulla. Seejärel pidime sissepääsu sulgema ja auto ära peitma, juhuks, kui politsei uurima tuleb.»

Priestley sõnul hoiti korrakaitsjatega sehkelduste vältimiseks Räikköneni Mersut Paul Ricardi ringrajal peidus veel mitu päeva pärast testide lõppu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles