Otepää MK-etapil tehakse talispordiajalugu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves sai kontinentaalkairkaetapil esimese ja kolmanda koha. Nüüd ootab ees MK-sarja karmim konkurents.
Kristjan Ilves sai kontinentaalkairkaetapil esimese ja kolmanda koha. Nüüd ootab ees MK-sarja karmim konkurents. Foto: Tairo Lutter

KAHEVÕISTLUS. Eesti Vabariigi 100. aasta algab kohe suure spordipeoga – 5.–7. jaanuarini väisab (loodetavasti) lumist Otepääd taas MK-sari. Seekord ei ole võistlustules aga mitte murdmaasuusatajad, vaid kahevõistlejad. Lisaks meestele võistlevad esmakordselt Rahvusvahelise Suusaliidu FIS egiidi all ka naised!

Esmalt meestest: reedel peetakse Otepääl maha suusahüpete proovivoor ja avapidu, laupäeval on MK-etapil kavas individuaalvõistlus, pühapäeval võistkondlik sprint.

«Meie MK-etapil on pigem eelis hüppajatel,» selgitab hetkel Soomes treeninglaagris viibiv Eesti parim kahevõistleja Kristjan Ilves. «See 2,5-kilomeetrine rada, mis oli ka aasta varem kontinentaalkarikal, on pigem kiiremapoolne. Seal on küll kaks head tõusu – Kunimäe ja Hobuseraua – aga ka hästi pikk laskumine. Kui libisemisolud on head, teeb see raja hästi kiireks. Tähtis on ette hüpata ja siis kannatavad ka kehvemad suusamehed selle sõidu ära,» lisas Ilves, kes kodusel kontinentaalkarikal sai kirja esimese ja kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles