Postimehe video: Eesti Vabariigi sünnipäeva-aasta avab Otepää MK-etapp (2)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Au ja aukartus on väga suur,» sõnab kahevõistluse MK-etapi projektijuht Ago Markvardt 5.-7. jaanuarini Otepääl toimuva võistluse kohta. «Loomulikult Eesti Vabariik 100 paneb meile peale suuremaid pingeid ja tegelikult on meil väga hea meel olla esimene suur rahvusvaheline üritus, mis sünnipäevaastat alustab.»

Kui varasemalt on Otepääl võisteldud murdmaasuusatamise MK-sarjas, siis kahevõistluse etappi korraldatakse esmakordselt. «On küll toimunud 1990ndatel suvel veel vana Tehvandi mäega võistlusi, kus ma isegi osa võtsin, aga see oli juba väga ammu,» nendib Markvardt.

Kuigi suusarada tuleb ette valmistada lühem, kui murdmaaetapiks – tavadistantsiks 2,5, meeskonnasprindiks 1,5 kilomeetrit, siis kaasnevad kahevõistlusega muud kulud. «Meie eelarvemaht jääb murdmaa MK-etapiga enamvähem samasse auku, sest hüppemägi nõuab oma. Lisakulutused tulevad telepildi tootmisele, kuna on kaks erinevat võistluspaika, kust pilti toota tuleb,» selgitab Markvardt.

Otsepilti näitavad Otepää MK-etapist Eesti Meedia kanalid. Lisaks toome vaatajateni terve kahevõistluse MK-hooaja, kus Eesti suurima lootusena tuleb starti Kristjan Ilves. Kõige krooniks on mõistagi Pyeongchangi olümpiamängud, kus kahevõistluse individuaalvõistlused on kavas 14. ja 20. veebruaril.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles