Ott Kiivikase MM-medali väljavaated pannakse paika kaalumisel (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Kiivikas
Ott Kiivikas Foto: Instagram/ Ott Kiivikas

Nädalavahetusel oma karjääri 18. kulturismi maailmameistrivõistlustel osalev Ott Kiivikas naasis mullu MMilt neljanda kohaga. Tänavu sihib ta poodiumit, kuid suuresti sõltub tema saatus homsest kaalumisest.

Nimelt pannakse pärast kaalumist paika võistluste lõplikud kaalukategooriad. Kiivikasele sobiks, kui võistlustel oleks eraldi kategooria 80 – 85, sest just selles kaaluvahemikus tuli ta mullu neljandaks. Praegu on ta 85 kilogrammist küll paar kilo üle, kuid homseks lubas ta end kindlasti kaalu saada. «See on mõne tunni küsimus. Tuleb paksult riidesse teha ja üks mitte väga tappev trenn teha,» lausus ta.

Võrreldes eelmise nädala Eesti meistrivõistlustega on Kiivikas vahepealsel ajal oma toitumist piiranud. «Nägin oma madalamad kaalunumbrid ära. Ega siin kohapeal suurt midagi praegu teha pole, lihtsalt ootad järjekorras ja istud. Vorm on kindlasti eelmise nädalaga võrreldes teravam,» ütles ta.

Nagu öeldud, jahib Kiivikas poodiumikohta, kuid konkurents on tugev. «Kui see kuni 85 kg välja kuulutatakse, siis seal on reaalne medalit püüda. Tuleb õnnele loota, et nii läheb. Kui aga on üks kategooria koos, siis ega ma sinna lavale niisama seisma ei lähe. Aga ma näen, et kogu kaadrivärk on siin koos, kes medaleid noppinud on,» jätkas Kiivikas.

Eelmise aastal MMilt neljanda koha teeninud Kiivikas pälvis mullu suure tunnustuse, kui ta valiti Tallinna aasta sportlaseks. Eesti aasta sportlaste valimistel tal esikoha nõudlejate sekka asja polnud. «Eks ma ikka ootasin, et aasta sportlase valimisel läheb mul paremini, aga seal tulevad mängu nii ajakirjanikud kui publik. Tegelikult oli Tallinna parimaks sportlaseks saamine suur tunnustus,» selgitas Kiivikas.

Tänavu on Eesti olümpiaalade sportlased teinud ette kõvad tulemused. Nikolai Novosjolov ja Heiki Nabi teenisid MMilt hõbeda, Janek Õiglane oli MMil neljas. «Sel aastal on olümpiaalade sportlaselt päris häid kohti ette näidata, seega ma kahtlen, et minu MM-tiitel neile vastu saaks. Aga teeme kõigepealt võistluse ära.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles