Arsenal tagas edasipääsu kuue aasta üksluiseima esitusega

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olivier Giroud ei suutnud Belgradi meeskonna väravalukku lahti muukida.
Olivier Giroud ei suutnud Belgradi meeskonna väravalukku lahti muukida. Foto: Charlie Forgham-Bailey/imago/Scanpix

Londoni Arsenali jalgpalliklubi tagas endale möödunud ööl pääsu Euroopa liiga play-offi – H-alagrupis on neil nüüd koos 10 punkti ning kuna lähimad jälitajad Belgradi Crvena Zvezda ja Borissovi Bate peavad veel omavahel kohtuma, pole ohtu, et mõlemad Inglise klubist mööda tõuseks. Pitser vajutati edasipääsule aga ajalooliselt kuiva esitusega.

Arsenal kindlustas play-off-pileti kodustaadionil serblastega tehtud 0:0 viigiga. Tegu oli alles viienda korraga 2006. aastal avatud Emirates Stadiumi ajaloos, kui euromängus väravad löömata jäid – viimati juhtus nõnda 2011. aastal, kui Londonist lahkusid viigipunktiga Marseille Olympique’i mängijad.

Arsenalil olid eilses matšis küll mitmed head võimalused, kuid Oliver Giroud löögid suutis külaliste väravavaht Milan Borjan tõrjuda. Lisaks klaariti Jack Wilshere sooritus väravajoonelt, kirjutab BBC.

«Nad alustasid meist paremini ja mängisid täna väga hästi. Nad hoidsid väga kõrget tempot, olid alati vasturünnakutel ohtlikud ja kaitsesid hästi,» võttis kohtumise kokku Arsenali peatreener Arsene Wenger.

«Teisel poolajal valdasime me palju rohkem palli, mängisime rohkem nende väljakupoolel, aga viimasel söödul jäi puudu kvaliteedist ja platsinägemisest. Kokkuvõttes tuleb öelda, et aus 0:0 viik. Me oleme veidi ärritatud, et ei suutnud väravat lüüa, aga üldiselt arvan, et meil jäi viimasel väljakukolmandikul teravusest puudu,» lisas prantslane, kes mängitas suuresti oma teist mängijateešeloni.

Arsenali järgmine kohtumine on koduliigas – pühapäeval sõidetakse külla tänavu kaotuseta püsivale Manchester City meeskonnale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles